TRABZON (İHA) – Down sendromlu ve otizmli gençlerden oluşan Bremen Mızıkacıları Perküsyon Grubu, Karadeniz’de ilk konserini Trabzon’da verdi. Grup 260 konserine çıkarken birbirinden hareketli parçalarıyla izleyenlerden büyük alkış aldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Bremen mızıkacıları Perküsyon grubu Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde konser verdi. Grup, özellikle Afrika, Roman, Türk, Laz, Arap ritimleriyle izleyenleri coştururken grubun 10 yıllık gönüllü eğitmeni Yaşar Morpınar, Trabzon’da bulunmaktan son derece memnun olduklarını söyledi.

Grubun şu ana kadar 259 konser verdiğini 260 konseri ise Karadeniz’de ilk kez Trabzon’da verdiğini belirten Morpınar, grupta yer alan çocuklarla gurur duyduğunu söyledi. Morpınar, “260’ıncı konserimizle aranızdayız. Bu konserin özelliği konseri çocuklarım yönetiyor. Çocuklarımın her biri ressam her biri yüzücü. Türkiye şampiyonları var” dedi.

Konserde gençlerin anneleri de sahneye çıkarak söyledikleri parçalarla çocuklarına eşlik ederken, grubu oluşturan 14 gencin 8’i kuruluşundan bu yana grupta yer alıyor.