Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) 2015 Yılı Özel Yetenek Sınavları başladı. Yoğun ilgi gören özel yetenek sınavlarına 1400 kişi katıldı.

Sınavlar öncesi yapılan törene Rektör Prof. Dr. Remzi Gören, BESYO Müdürü Doç. Dr. Adnan Ersoy, BESYO akademik ve idari personeli, sınava giren öğrenci adayları ve aileleri katıldı.

Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Remzi Gören, “Dumlupınar Üniversitesi başarılarını her sene arttırarak devam eden bir üniversitedir. DPÜ BESYO, bizim önem verdiğimiz, başarılarıyla övünç duyduğumuz okulumuzdur. Geçen yıla göre daha fazla öğrenci adayının sınavlara katılımıyla bunu ispat etmektedir. Katıldığı yarışmalardan başarılarla, madalyalarla dönen sporcularımız arasında sizleri de görmekten büyük mutluluk duyacağız. Bütün sporcu adaylarımıza sınavlarında başarılar dilerim” dedi.

BESYO Müdürü Doç. Dr. Adnan Ersoy da, “1994 yılında başladığımız Beden Eğitimi ve Spor Bölümü özel yetenek sınavları ile öğrenci alımında bu yıl 22. yılımızı geride bırakıyoruz. 22 yıllık tecrübeyi ve mutluluğu birlikte yaşıyoruz. Bu gün başlayacağımız, Özel Yetenek Sınavlarındaki amacımız, belirli düzeyde spor yapmış ve sporu bir yaşam biçimi olarak benimsemiş, bugüne iyi şekilde hazırlanmış sporcu adayları arasından en iyilerini seçip mevcut 4 bölümümüzde spor eğitimcisi olarak yetiştirmektir. Yüksekokulumuzda akademik kadromuzun gün geçtikçe zenginleşmesi, eğitim kalitesinin yükselmesi, üniversite takımlarımızın ulusal düzeydeki başarıları, milli sporcuların dünya, olimpiyat, Avrupa şampiyonaları, Akdeniz oyunlarında kazandıkları madalyalar ve özgün sınav sisteminin etkilerinden dolayı yüksekokulumuza ilgi her geçen gün artmaktadır." dedi.

BESYO Müdürü Doç. Dr. Adnan Ersoy, 2015 Yılı Özel Yetenek Sınavına 200’ü bayan 1219’u erkek olmak üzere 1419 adayın müracaat ettiğini aktarıp, "Sınavlara katılan adaylara; 1. Aşamada sportif beceri testi uygulanacak, 2. Aşamaya kalan adaylara da sürat ve koordinasyon testleri uygulanacak. Bizim yaptığımız yetenek testleri YGS Puanı ve AOÖP’nın da devreye girmesiyle oluşacak yerleştirme puanıyla mevcut olan 7 programımıza 90 bayan 200 erkek olmak üzere toplam 290 aday, elde ettikleri derece ve tercihlerine göre sıralanarak okulumuza öğrenci olarak girmeye hak kazanacaklar.” dedi.