Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, bir sigorta şirketinin, bölgede yaşanan olaylar sonrası Diyarbakır ve Batman illerini sistemlerinden çıkarmasına tepki göstererek, "Sigorta şirketlerinin bu yanlış politikası, bölgeye yapılması planlanan yatırımları de engeller" dedi.
Sigorta şirketlerinin, terör olayları nedeni ile fabrika, şirket veya araçlara işlem yapmadığını söyleyen Sayar, bir internet ve çağrı merkezi yolu ile sigorta işlemi yapan bir firmanın sisteminden Diyarbakır ve Batman illerini kaldırmasına tepki gösterdi.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, Diyarbakır ve bazı bölge illerine yönelik, son dönemlerde sigorta şirketlerinin yanlış politikalarının olduğunu söyledi. Sigorta şirketlerinin, işletmelerin sigortalarını ya tamamen yapmadığını ya da terör teminatı maddesinin çıkarılarak işlem yaptığını belirten Sayar, "Daha önce internet üzerinden veya telefonla trafik poliçeleri kesen bir site, 81 il içerisinden Diyarbakır ve Batman’ı sistemden çıkarmış durumda. Bu hem kentin algısı hem poliçe kesmek isteyenlerin mağduriyeti açısından gerçekten kabul edilebilir bir durum değil. Biz bunu bir ayrımcılık olarak değerlendiriyoruz. İlgili kurumun buna yönelik bir açıklama yapmasını bekliyoruz, hangi mantıkla bunu listenin dışında tuttu" diye konuştu.
"Bu politika yatırımları engeller"
Sigorta şirketlerinin bu politikalarının kentin algısına da olumsuz etki oluşturduğunu ifade eden Sayar, şöyle konuştu:
"Diyarbakır şu anda cazibe merkezleri kapsamında. Yeni açılan ekonomi paketini de göz önünde bulundurduğumuzda il dışından buraya fabrikalarını getirmek isteyenlere, zamanda taşıma desteği veriliyor. Düşünün dışarıdan bir yatırımcı buraya fabrikasını getirdiğinde sigortaların, işletmeleri sigorta yapmama gibi bir politikalarının olması yatırımları da engeller. Bu konuda özellikle sigorta şirketlerinin nasıl ki Türkiye’nin her tarafında hangi uygulamalarla poliçe kesiyorlarsa aynı şekilde hem bölgeye hem de Diyarbakır’a da o yaklaşımı göstermelerini bekliyoruz. Yanlış politikaların değişmesi için biz de gerekli girişimlerde bulunacağız."