Muş’ta bazı düğünlerde, darbe girişiminde şehit olan güvenlik güçleri ve sivil vatandaşlar için eğlence kısmı iptal edildi. Bunun yerine şehitler için Mevlit-i Şerif okutuldu.
15 Temmuz akşamı bir grup askerin darbe girişiminden dolayı bazı düğün sahipleri örnek davranış sergiledi. Şato Park Düğün ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Nurcan ve Fatih Turan çiftinin düğünün müzik eğlence kısmı iptal edildi. Gelin ve misafir araçlarını Türk bayraklarıyla süslendiği düğünde, darbe girişiminde şehit olan güvenlik güçleri ve sivil vatandaşlar için Mevlit-i Şerif okutuldu. Düğün töreni öncesi bir konuşma yapan din görevlisi, düğün çalgılı olduğunu hatırlattı. Darbe girişiminden dolayı düğün sahibinin eğlence kısmını iptal ettiğini ifade eden din görevlisi: "Değerli konuklarımız aslında bizim düğünümüz orkestralı ve çalgılıydı. Fakat dünkü sözde ihtilal çağrısından dolayı ülkemizde kaos ortamı oluşturmak isteyen bazı kesimler, askerimizi, polisimizi, sivil vatandaşlarımız katlettiler ve yaraladılar. Ülke bu haldeyken, kan ve gözyaşı akarken, bizim çalgılı düğün yapmamız şehitlerimize, can siperane kardeşlerimize karşı etik bir davranış olmayacaktı" dedi.
VİCDANIMIZ ELVERMEDİ
Damadın babası Yalçın Turan ise, onlarca şehidin olduğu bir akşamda çalgılı düğün yapmanın kendisini vicdanen rahatsız edeceğini dile getirerek: "Biz çalgılı düğün düşünüyorduk. Fakat dün gece bazı askeri cuntacılar darbe yapmak istediler. Bu esnada çok sayıda sivil vatandaşlarımız ve polisimiz şehit oldu. Bu şehitlerimiz varken ben kalkıp da çalgılı düğün yapmak vicdanen beni rahatsız ederdi. Onun için ben çalgı kısmından vazgeçtim. Hem şehitlerimiz mevlit okutuyorum hem de bize yakışanı yapıyorum" diye konuştu.