Dulkadiroğulları Derneği Başkanı Hakan Türker Dulkadiroğlu, Afşin-Elbistan Linyintleri İşletme Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen, "Dulkadiroğulları Mensupları Paneli"nde, Elbistan'da Dulkadiroğulları Beyliği soyundan gelen aile bireyleriyle buluşmak için panel düzenlediklerini söyledi.

Türkiye genelinde Dulkadiroğulları beyliği soyundan gelen aile bireylerinin dernekleştiğini dile getiren Dulkadiroğlu, kendilerinin de dernekleşme çalışmalarına katkı sunduğunu söyledi.

Tarihte Dulkadiroğlulları'nın ve Elbistan'ın önemini vurgulayan Dulkadiroğlu, şunları kaydetti:

"Buradaki derneğin ilk günkü gibi heyecanlı ve canlı olmasını istiyoruz. Tüm akrabalar dernek çatısı altında bir araya gelerek, Dulkadiroğlu ismine sahip çıksınlar. Bu panel vesilesiyle Elbistan'da olmak ve buradaki akrabalarımızla bir araya gelmek benim için güzel bir duygu oldu. Elbette Elbistan'ın tarihi değerini de biliyoruz. Hepimiz, atalarımızın göç ettiği toprakları görünce, 'kursak kavurgasını ister' misali özlemle kavuştuk. Aslında doğduğumuz topraklar bizim için ne kadar azizse, Elbistan toprakları da bizim için o kadar önemlidir."

Panelin ardından Dulkadiroğlu aileleri, bir birleriyle hasret giderdi.