Bilecik’te binlerce vatandaş, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla gerçekleştirilen Demokrasi, Milli İradeye Saygı ve Kardeşlik Nöbetinin 19. gününde yine tek yürek olurken, Dünya 1’incisi Hafızı Kurra İsmail Kaya, Kur’anı Kerim tilavetiyle adeta gönüllerin pasını sildi.
Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan atarken, ay yıldızlı Türk bayrağı elden ele dalgalandı. Her gün ayrı bir dernek veya sivil toplum kuruluşunun katılarak destek verdiği Demokrasi, Milli İradeye Saygı ve Kardeşlik nöbetinin 19. gününde köy ve mahalle muhtarları katılarak, destek verdi.
“Şehitler ile ülkenin birlik ve beraberliğine dualar edildi”
İl Müftüsü Necati Akkuş tarafından şehitler ve ülkenin birlik ile beraberliği adına duaların yapıldığı programa; Vali Süleyman Elban, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Serkan Yıldırım, CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan ile İl Müftüsü Necati Akkuş, Bilecik Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar, köy ve mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Cumhuriyet Meydanının hınca hınç dolduğu demokrasi nöbetinde Bilecik Belediyesi tarafından Bilecik’te ağırlanan Dünya Hafızlık birincisi İsmail Kaya, Kuruluş ve Kurtuluşun şehri Bilecik’te demokrasi nöbetinde bütün şehitler için Kur’anı Kerim okudu. Muhtarların ellerindeki dövizlerde birbirinden güzel mesajların verildiği demokrasi nöbeti daha sonra Vali Elban, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve diğer protokol üyeleriyle vatandaşların katıldığı yürüyüş ile devam etti.
“Gönüller Kur’anı Kerim ile coştu”
Dünya 1’incisi Hafızı Kurra İsmail Kaya’nın Kur’anı Kerim tilavetiyle gönüllerin coştuğu demokrasi nöbetinde Belediye Başkanı Selim Yağcı, Vali Süleyman Elban’a, ilk günden itibaren alana kurulan ’’Tarihe Sen De Not Düş’’ standını göstererek, bilgi verdi.