KAHRAMANMARAŞ (AA) - Afşin Toplum Sağlığı Merkezince Dünya Diyabet Haftası nedeniyle öğrencilere diyabet eğitimi verildi.

Afşin Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı İlhan Demir, Mustafa Kemal İlkokulunda düzenlenen eğitimde yaptığı konuşmada, diyabetin çağın hastalığı olduğunu belirtti.

Toplumda şeker hastalığı olarak da bilinen diyabetin, sadece erişkinlerde değil çocuklarda da görüldüğünü dile getiren Demir, şunları söyledi:

"Çocukların obezite ve şeker konusunda bilinçli olması gerekmektedir. Çocuklarda şeker kontrolünün mutlaka yapılması lazım. Diyabetin bir hastalık değil yaşam tarzıdır. Bunun iyi bilinmesi gerekir. Diyabette önemli olan beslenme şeklidir. Küçük yaşlarda oluşturulan düzenli beslenme alışkanlıkları ileride çıkabilecek hastalıkların azalmasına ve kontrol altında tutulmasına yardımcı olmaktadır."

Diyabet birimince okuldaki idareci, öğretmen ve çalışanlar ile öğrencilerin kan şekeri ölçümünün de yapıldığı etkinlikte, öğrenciler tarafından diyabetin simgesi olan mavi çember oluşturuldu.