17’nci Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen “Türk Yemekleri Sergisi”nde birbirinden lezzetli yemekler yerli ve yabancı konukların beğenisine sunuldu.
Bu yıl 17’ncisi düzenlenen ve Dünya Festivaller Birliği tarafından 4 kez “Dünyanın En İyi Festivali” ödülüne layık görülen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen “Türk Yemekleri Sergisi”, festivale katılan yabancı sanat elçilerinin ilgi odağı oldu.
Festivale dünyanın dört bir yanından binin üzerindeki sanat elçisi katılırken, 500 Büyükçekmeceli kadının kendi imkanlarıyla hazırladığı yemeklerden oluşan sergi, Dalyan Sanat Cafe’de katılımcıların beğenisine sunuldu. Sergiye Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Cheonan Belediye Başkan Yardımcısı Cheol-Mo Seo ve 39 ülkeden festivale gelen misafirler katıldı. Başkan Akgün, 39 ülkeden gelen sanat elçilerine sergiyi gezdirerek, Türk yemekleri hakkında bilgiler verdi. Türk yemeklerinden en çok ev baklavası, yaprak sarması, lahmacun ve çiğ köfte yabancı konuklardan ilgi gördü. Sergi sonunda ev hanımları için “Cooking Show” da düzenlendi. Sergiye katılan ev hanımları değişik lezzetler oluşturmanın püf noktalarını bu şovda dikkatle izledi.
Büyükçekmece’de oturan ev hanımlarının Türkiye’nin doğusundan batısına birçok yörenin yemeklerini yaparak sergiye geldiklerini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmeceliler kendi yörelerinin yemeklerini pişiriyorlar, günlerce hazırlanıyorlar. Burada ‘Türk Yemekleri Sergisi’ adı altında 17 yıldan beri sergiliyorlar. Dünyanın dört bir yanından gelen genç kültür elçileri de en çok Türk yemeklerinin tanıtım gününü seviyor. Festival kapsamında Boğaz gezisi sonrası Anadolu Kavağı’nda onlara balık ekmek ikram ediyoruz. Geziyi ve Büyükçekmece’nin misafirperverliğini unutmuyorlar. 17’nci Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin amacı bu dünya gençliğini buluşturup kendi ülkemizin kültürünü tanıtmak” dedi.