Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından organize edilen 2’inci Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası’nda şehir elemeleri devam ediyor. Elemelerde başarılı olan 16 takım Mayıs ayında Ankara’da düzenlenecek finallere katılma hakkı kazanacak. Kupanın sahibi ise 19 Mayıs’ta belli olacak.
YTB tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası’na öğrencilerden yoğun ilgi geldi. Türkiye’de eğitim gören uluslararası öğrenciler tarafından oluşturulan ülke takımlarının katıldığı turnuva 11 Nisan’da oynanmaya başlandı. Turnuva kapsamında ilk olarak 9 ilde şehir elemeleri oynanıyor.
FİNAL 19 MAYIS’TA
Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir, Kayseri, Trabzon, Edirne ve Konya’da devam eden şehir elemelerinin tamamlanmasının ardından son 16’ya kalan takımlar Ankara’ya gelme hakkı elde edecek. Mayıs ayında Ankara’da oynanacak final müsabakalarının ardından, kupa sahibini bulacak. 16 takım yarışacağı Ankara müsabakalarında adını finale yazdıran iki takım, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olan 19 Mayıs tarihinde karşılaşacak.
ÖDÜLLER CUMHURBAŞKANI’NDAN
Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası’na heyecan dolu karşılaşmalara sahne olmuştu. Dünyanın pek çok ülkesinin temsil edildiği turnuvada final mücadelesi Afganistan ve Türkmenistan arasında oynanmıştı. Final mücadelesi Türkmenistan’ın 4-1’lik üstünlüğüyle tamamlanmıştı. Üçüncülük mücadelesi ise Bosna Hersek ve Yunanistan arasında geçmişti. Bosna Hersek, Yunanistan’ı 6-4 yenmesinin ardından turnuvanın 3’üncü olarak adını dereceye giren takımlar arasına yazdırmıştı. Dereceye giren takımlar ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden almışlardı.