Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı ve Ulusal Ağ Koordinatörleri Toplantısı bu yıl 4-6 Nisan 2016 tarihlerinde Danimarka’nın Kopenhag şehrinde gerçekleşti. Göç konusunun işlendiği toplantıya Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gölcük Belediyesi, Yalova Belediyesi, Çankaya Belediyesi, Kadıköy Belediyesi temsilcileri katıldı.
Toplantıda zihin sağlığı, aktivite, göç, sağlık eşitsizlikleri, kadın sağlığı stratejisi ile Avrupa Ulusal Sağlıklı Şehirler Ağı’nın hedefleri ele alındı. Bölgesel ofisin çalışmalarını genişletmek, sağlıklı şehirlerin gelecekteki geçiş sürecini kolaylaştırmak gibi amaçlar için düzenlenen toplantıda ilk Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı Direktörü Monika Kosinska söz aldı. Kosinska, katılımcılara toplantıdan beklentilerini sordu. Söz alan katılımcıların toplantıdan beklentilerini dile getirmesinin ardından, Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı çalışanları arasında tanışma toplantısı yapıldı.
5 bölüm halinde düzenlenen toplantının 2. gününde ise, sağlıklı kentler için göç ve sağlık üzerine araştırmalar, sağlıklı kentler için zihin sağlığı üzerine araştırmalar, fiziksel aktivitenin arttırılması, fiziksel aktivite politikalarından uygulamaya geçilmesi ele alındı.