Bayrampaşa Belediyesi, İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile ortaklaşa düzenlediği iftar programı ile dünyanın dört bir yanından gelen Afrikalı yetimleri, gönül sofralarında bir araya getirdi. Kilometrelerce uzaktan İstanbul’a gelen çocuklar, bir arada iftar yapmanın mutluluğunu yaşadı.
Bayrampaşa Belediyesi, İnsani Yardım Vakfı (İHH) işbirliği ile organize ettiği iftar etkinliği ile 13 ülkeden 43 yetim çocuğu, kurduğu gönül sofralarında bir araya getirdi. Binlerce kilometre uzaklıktan İstanbul’a gelerek, İstanbul’un çeşitli yerlerini gezen yetim çocuklar, Bayrampaşa Belediyesi’nin organize ettiği iftar yemeğinde bir araya gelerek, iftarı bir arada yapmanın mutluluğunu yaşadı.
"AFRİKALI VATANDAŞLAR BİZE EMANET, EMANETE SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR”
Yetim çocukları Bayrampaşa’da ağırlamaktan dolayı memnun olduğunu belirten Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Ramazanı Şerif’in güzelliğini birlikte dünyada ki çocuklarımızı buraya davet edelim dedik. Çünkü, onlar bize emanet, emaneti de çok güzel bir şekilde onlara bakmamız lazım. Çünkü, onların vebalini biz taşıyamayız. Onun için onların bir taraftan onların anneleri, babaları yok, böyle yetim kalmış yavrularımızla birlikte, biz bu Ramazan ayının bu akşamında İHH derneği ile birlikte bu organizasyonu yaptık. Ben öncelikle bu organizasyonda dünyanın Afrika ülkelerinin çeşitli ülkelerinden buraya getiren ve bizlerinde buna vasıl olmamıza sebebiyet veren İHH’ya ve emeği geçen arkadaşlarıma şükranlarımı arz ediyorum” dedi.