Amerika'nın Arizona eyaletindeki Grand Canyon'dan sonra dünyanın en yüksek ikinci kanyonu olan Artvin'in Ardanuç ilçesindeki Cehennem Deresi Kanyonu, yapılacak yeni düzenlemelerle turistler için cazip hale getirilecek.
Artvin Valisi Kemal Cirit, "turizm haftası" etkinlikleri kapsamında, beraberindeki İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Tüfekçi, İl Emniyet Müdürü Ahmet Şengün, Ardanuç Kaymakamı Abdil Koç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş ve vatandaşlar, Ardanuç ilçesindeki Cehennem Deresi Kanyonu'nu gezdi.

Amerikan’ın Arizona eyaletindeki Grand Canyon'dan (Büyük Kanyon) sonra dünyanın en yüksek ikinci kanyonu olan Cehennem Deresi Kanyonu gezisinin ardından yaklaşık 4 kilometre yürüyerek Ardanuç ilçe merkezine geldi.

Burada "Adakale" olarak bilinen Gevhernik Kalesi ve tarihi eserlerin yer aldığı mahalleyi gezen Cirit, ardından bir süre önce restore edilen Mithat Paşa Sarayı'nı inceledi.

Mahalle sakinleri ile sohbet eden Cirit, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cehennem Deresi Kanyonu'nun Arizona’daki kanyondan sonra dünyanın en yüksek kanyonu olduğuna işaret ederek, kanyonun alternatif turizmde önemli bir değer olduğunu söyledi.

Cehennem Deresi Kanyonu'nu turizme kazandırmak istediklerini vurgulayan Cirit, "Muhteşem doğal güzelliği olan bu kanyonun tanıtımını yapıp nitelikli turisti buralara çekerek ilçe ve ilimiz turizmine katkı sağlamak istiyoruz" ifadesini kullandı.

Cirit, kanyona daha fazla turist çekebilmek için çeşitli alt yapı çalışmaları yaptıklarını belirterek, "Kanyonun girişinden son noktasına kadar olan yol boyunca kayaların üzerine ahşap merdiven yerleştirildi ancak yeterli değil. Önümüzdeki günlerde kanyonun ışıklandırılması projesini hayata geçirmeyi planlıyoruz. Burası bir turizm destinasyon noktası olacaksa burayı ziyarete gelen turistlerin birkaç saat zaman geçirebilmelerini sağlamak amacıyla çeşitli mekanlar oluşturmamız gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Turizm Haftası" etkinliklerini de kentin çeşitli ilçelerinde düzenlediklerini belirten Cirit, "Yeni turizm sezonundan beklentimiz yüksek. Artvin'de deniz, kum ve güneş turizminin dışındaki alternatif turizm alanlarında çalışmalarımız var" diye konuştu.