Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi iki gün boyunca binlerce vatandaş sokaklara döküldü. İlk olarak Belediye önünde toplanan vatandaşlar, Kent Meydanı ve Cumhuriyet Meydanını hınca hınç doldurdu.
Dursunbey’de FETÖ’nün darbe girişimleri sonrası halk meydanlara indi. Dursunbey Belediyesinden yapılan duyurularla vatandaşlar Belediye önü, Kent meydanı ve Cumhuriyet meydanına davet edildi. Dursunbey Belediyesi çeşitli mahallelerden ücretsiz servisler kaldırırken, yediden yetmişe herkes yollara döküldü.
Cumhuriyet Meydanında halka seslenen Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, sabaha kadar demokrasi nöbeti tutacaklarını ifade etti. Toplumun her kesiminden, her partiden vatanına sahip çıkan binler belediye önünden topluca ilk olarak kent meydanına hareket etti. Burada yapılan duanın ardından Saygı Duruşu ve istiklal Marşı okundu. Kent Meydanına sığmayan kalabalık daha sonra Emniyet Müdürlüğü önünde toplandı. Burada polise destek çıkan binler adına Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, İlçe Emniyet Müdürü Erol Akar’a sarılarak halk olarak arkalarında olduklarının mesajını verdi. Daha sonra Eminbey Caddesi üzerinden İlçe Jandarma Komutanlığına hareket eden binler, jandarmaya da sahip çıktı.
YSK Başkanı Sadi Güven’in de katıldığı yürüyüşün ardından, gece nöbet tutuldu.