Düzceliler darbe girişimine karşı birlik mesajlarını 7’den 70’e hep birlikte verdi. Mehter ekibi eşliğinde yapılan yürüyüşte Düzceliler, ülkenin birliği ve beraberliğinde gözü olan güçleri lanetlendi.
Düzceliler hep birlikte birlik ve beraberlik mesajı verdi. Düzce Belediyesi önünde toplanan binlerce Düzceli mehter ekibi eşliğinde dosta güven düşmana korku veren bir yürüyüş gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine dün aksam olduğu gibi aynı coşku ve heyecanla darbecilere karşı kol kola yapılan yürüyüşte demokrasiye sahip çıkıldı. Yürüyüş Anıtpark meydanına kadar devam etti. Mehterden takımının çaldığı marşlara coşan vatandaşlar, ülkenin bölünmesi adına mücadele veren güçler karşısında dimdik durduğunu bir kez daha gösterdi.
Anıtpark meydanında toplanan vatandaşlar mehter takımını büyük bir coşku ile karşıladılar. burada bulunan TIR’a çıkan protokol üyeleri ve bürokratlar, vatandaşları selamladılar. Yapılan konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajları verildi. Yatsı ezanında coşkulu kalabalık sükunet ile ezanı dinlediler. Daha sonra darbe girişimi lanetlendi. Kalabalık tarafından sürekli olarak “Bu vatan bizimdir bizim kalacak” sloganları atıldı. Alanı dolduran Düzceliler tekbirler getirdi.
Coşkuyla İstiklal Marşı okuyan Düzceliler, protestolarına gece boyu devam ettiler.
Elinde fındık sopası ile yürüyen yaşlı bir kadın, sopasını sallayarak “Şehitler ölmez vatan bölünmez” diye dik duruş sergiledi. Yürüyüşe Vali Ali Fidan, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Bilal Güvenir, Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, AK Parti il başkanı Hikmet Keskin, kurum müdürleri ve binlerce Düzceli katıldı.