FETÖ/PDY darbe girişiminin ardından kent merkezlerindeki kışlaların yerleşim alanları dışına taşınmasına ilişkin ilk uygulama Antalya’nın Serik ilçesinde hayata geçiriliyor. Serik ilçesindeki bulunan ve 1 yıl önce yeri değiştirilerek hazineye devredilen ilçe jandarma karakolu yıkılacak. Binanın da içinde bulunduğu alanın Serik Belediyesi tarafından kent meydanı yapılacağı öğrenildi.
15 Temmuz darbe girişimin ardından şehir merkezlerinde bulunan askeri kışlaların varlığı tartışılır olmuş ve askeri kışlaların yerleşim yerleri dışına taşınması gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın 15 Temmuz sonrası askeri kışlaların şehir merkezlerinin dışına taşınacağı açıklaması gündeme taşınmıştı.
Bu kapsamda Türkiye’de ilk hamle Antalya’nın Serik ilçesinden geldi. İlçe merkezinde yaklaşık 1 yıl öncesine İlçe Jandarma Karakolu’una ev sahipliği yapan ve karakolun taşınmasının ardından hazineye geçen bina kentsel dönüşüm çalışması çerçevesinde Serik Belediyesi tarafından yarın yıkılacak. Yıkılacak bölgenin kent meydanı olarak planlandığı öğrenildi.