İzmir’in Konak ilçesinde, 10 gün önce trafik kasında hayatını kaybeden Ecem Halilğolu hayatta olsaydı bugün nişanlısı Bircan Tektaş ile evlenecekti. Nişanlısı Ecem’e çalıştıkları iş yerinde sürpriz evlenme teklifi yaparak hem gözyaşlarına boğan hem de güldüren Bircan Tektaş, ’’Hayatımın anlamı, bir trafik canavarı nedeni ile bu dünyadan göçtü. Birbirimize çok değer veriyorduk. Bizim için aşk zaten ayrı bir yerdeydi ama öncesinde saygı, sevgi ve sadakat vardı. Bugün yaşasaydı evlenecektik ve birlikte kurduğumuz evde yaşayacaktık ama olmadı. Bu bir kaza değil cinayettir. O sürücü bulunursa belki acımız bir nebze de olsa hafifleyebilir’’ dedi. Polis ekipleri, Ecem Haliloğlu ve teyzesine çarptıktan sonra kayıplara karışan sürücüyü arıyor.
Olay, 11 Ağustos gece yarısı, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda meydana geldi. Konak yönünden Balçova yönüne giden ve sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 06 DM 4333 plakalı otomobil, yolun karşısına geçmek isteyen Lütfiye Yurdaer (60) ve yeğeni Ecem Haliloğlu’na (26) çarptı. Çarpmanın etkisiyle yaklaşık 50 metre savrulan ve ağır yararlanan Yurdaer ve Haliloğlu, sağlık ekipleri tarafından kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti.
Polis, sürücüyü hala bulamadı
Kaza sonrası kimliği belirsiz sürücü izini kaybettirdi. Polis ekiplerinin yaptığı araştırma sonucu kazaya karışan plakadan aracın sahibine ulaşılırken, aracın sahibi iddiaya göre o gün aracını akrabası olan Ankara’da müteahhitlik yapan N.D.’ye verdiğini söyledi. Soruşturmayı derinleştiren İzmir polisi, N.D.’yi arama çalışmalarına başlarken kazadan 10 gün geçmesine rağmen 2 kişinin ölümüne neden olan sürücüyü hala bulamadı.
Sürpriz evlilik teklifi Ecem’i hem ağlatmış hem de çok sevindirmişti
Hayatının baharında trafik canavarı kurbanı olan Ecem Haliloğlu ise hayallerine sayılı günler kala geride gözü yaşlı bir aile ve eğer yaşasaydı bugün evleneceği çok sevdiği nişanlısı Bircan Tektaş’ı (27) bıraktı. 10 gün önce trafik kazasında teyzesi ile hayatını kaybeden Ecem Haliloğlu, hayalini kurduğu beyaz gelinliği Bircan Tektaş ile hayatını paylaşmak için bugün (21 Ağustos) giyecek ve hayatının en mutlu gününü geçirecekti. Mutlu güne az bir süre kala Ecem ile Bircan’ın hayali bir trafik canavarı tarafından söndürüldü. Bir teknoloji mağazasında birlikte çalışırken tanışan ve kısa sürede mutluluğu her geçen gün artan çiftin sevgileri evlenme yoluna doğru ilerliyordu. Satış danışmanı olan Bircan Tektaş, canından çok sevdiği Ecem Haliloğlu’na, birlikte çalıştıkları iş yerinde diğer çalışma arkadaşlarının da yardımıyla sürpriz evlenme teklifi yapmıştı. Her şeyden habersiz televizyon satışı için müşteri ile ilgilenen Ecem Haliloğlu, nişanlısı Bircan Tektaş ile en sevdikleri parça olan Birsen Tezer’in söylediği ‘Hoşgelidn’ şarkısı bir anda iş yerinin bütün hoparlöründen çalmaya başlayıp televizyonlardan da kendilerini resimlerini görünce şoke oldu. Ecem ne olduğunu anlamaya çalışırken televizyonların arkasından çıkan Bircan Tektaş’ın, yukarıdan arkadaşlarının attığı kalp şeklindeki balonların altında ‘Bundan sonra bir ömür boyu ele ele tutmaya var mısın?’ sorusunda Ecem Haliloğlu ‘Evet’ diye karşılık verdi. Hiç beklemediği bir anda evlilik teklifi alan Ecem Haliloğlu mutluluktan gözyaşı döktü. Bu anlar ise gizli kamera ile saniye saniye çekildi. Ecem’in mutlu dolu bakışı ve güler yüzü, evlilik teklifinde çekilen görüntülerde kaldı. Ömrünü Ecem ile geçirmeyi planlarken bir anda hayatı söndürülen Bircan Tektaş ise sevdiğine kavuşamadan ayrıldı.
"Kaza değil cinayet"
O gece yaşadığı olayı anlatan Bircan Tekcan, "Benim için bu olay bir kaza değil, cinayet. Benim o gün bir toplantım vardı. Haberi 23.40’ta telefonla aldım. Telefonla birlikte hemen hastaneye gittim. Bana ilk başta ne olduğunu söylememişlerdi. Hastaneye gidince Ecem’in kazada hayatını kaybettiğini söylediler. Kazanın oluşu ise, Ecem ile teyzesi birlikte sahilde otururken tuvalet ihtiyaçlarını gidermek için ışıklarda karşıdan karşıya geçmek isterlerken meydana geliyor. Şu detay önemlidir; Ecem ve teyzesi trafik kurallarına çok fazla uyan insanlardı. Işıklara asla dikkat etmeme gibi bir hata içerisine bulunmazdı. Kaza esnasında ise çarpan aracın fren izi ise hiç yokmuş" dedi.
"Ceza aldığı zaman bir nebze acımız hafifleyecek"
İnsani yeteneğini kaybetmiş birçok insanın artık bu dünyada olduğunu belirten Tektaş, "’Kaza dememe amacım da tam olarak bu aslında. Bu bir cinayet diyorum. Tamam belki kaza olabilir, çarpabilirsiniz, her insanın başına gelebilir. Ama bu kazadan sonra o insana yardım etmek varken kaçmanız, buna da internet ortamında diyorlar ki panikledi kaçtı. Tamam panikledi kaçtı, ama sonrasında vicdanı rahat bırakmaz ve gelir adalete teslim olur. O insan ne kadar kaçıyor, ne yapıyor, ne ediyor? O insanın kaçması bizlerin acısını, hastanede kayın validemin attığı çığlığı duysalar. Sürücü gelip de teslim olduğu zaman belki acılarımız bir nebze hafifleyebilir. Veya o sürücü yakalandığı zaman, gereken cezayı çektiği zaman belki acımız bir nebze hafifleyecek" dedi.
Eğer yaşasaydı bugün evleneceklerdi
Ecem ile olan ilişkilerini anlatan talihsiz adam Bircan Tekcan, "Birlikte çalıştığımız iş yerinde, Ecem ile olan ilişkimiz 20 Ağustos 2015’de başladı. Beraber çalışıyorduk. Hızlı ve iyi giden bir ilişkimiz vardı. Birbirimize çok fazla şeyler verebildik. Yaşadığımız ilişkinin aşkın da üstü olduğuna inanıyorum. Kısa süre sonra evlenme teklifinde bulundum. Birlikte çalıştığımız mağazada, çalışma arkadaşlarımın da yardımı ile sürpriz bir evlenme teklifinde bulundum. O anda gözyaşlarını tutamadı. Ardından nişanlandık. Evlenmeye karar verdik. Eğer, Ecem yaşasaydı bugün evlenecektik. Bugün saat 13.30’da, Karşıyaka Nikah Saray’ında nikahımız olacaktı. Ama olmadı" ifadelerini kaydetti.
"Çok uzun süre geçireceğimizi düşünürken hayalimiz bir anda birileri tarafından sona erdirildi"
Birbirlerini çok sevdiklerini belirten Tekcan, "Birbirimize çok değer veriyorduk. Bizim için aşk zaten ayrı bir yerdeydi ama öncesinde saygı, sevgi ve sadakat vardı. Bu insanların kolay kolay kazanamayacağı bir şey. Bunu yakaladıktan sonra artık evlenmeniz gerekiyor ve yuva kurmanız gerekiyor. Canımızı dişimize katarak biz bir yuva hazırladık. Evimizde boyamızın kestirmelerini Ecem yaptı. Boyaları ben yaptım. Evliliğimizi nasıl hayal ediyorduk; o kadar mutlu olacağız ki artık, 26 senedir çektiğimiz bazı şeyler var diyorduk, artık bunlar son bulacak, birbirimizin dertlerine çare olacağız, birbirimize koltuk değneği olacağız diyorduk. Çok uzun bir süre geçireceğinizi zannederken bir anda hayalinize bile ulaşamamak, hayalinizin birileri tarafından sona erdirilmesi maalesef kabul edilemiyor. Benim çok uzun süredir kaldığım ufak bir evim vardı. Onu beraber restore ettik. Her geçen gün bir şeylerini daha birleştirip eve eşya aldık, tadilatını yaptık. İzin günlerimizde beraber yaptık Ecem ile birlikte. Ama o evde maalesef birlikte yaşama şansımız olmadı. Şuan o eve girmekte zorlanıyorum. Arkadaşlarımda kalıyorum" dedi.