Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, şehit aileleri ve yakınları için anlamlı bir kampanya başlattı. Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi, ‘Vatana kurban olana kurban olayım’ sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, kurban bağışlarını şehit ailelerine ulaştırmak için çalışacaklarını söyledi.
30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle, Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, İl Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan ve İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği binasına gelerek, şehit aileleri ve gazileri ziyaret etti.
"80 ailemize kurban kesmek istiyoruz"
Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi, Edirne genelinde 188 şehitlerinin olduğunu hatırlatarak, "188 şehidimizin anne, baba, eş ve çocukları ile kardeşlerini bir araya getirdiğimizde bin 816 kişilik büyük bir aileyiz biz. Fakat bu büyük ailemiz içerisinde ekonomik durumları çok iyi olmayan insanlar var. Kurban Bayramı geliyor, kurban kardeşliktir, yardımlaşmadır, paylaşmaktır. Biz, şehit ailelerimizden kurban kesemeyenleri tespit ettik. Son beş yıl içerisinde 23 ailemiz, son 2 yılda ise kurban kesemeyen toplam 45 ailemiz genel olarak toplamda da 188 ailemiz arasından 80 ailemiz kurban kesemiyor. Edirnemizin desteğiyle bu 80 ailemize kurban kesmek istiyoruz" dedi.
"Vatana kurban olana kurban olayım"
Çiftçi, şehit aileleri derneklerinin teamüllerinde nakit giriş ve çıkışının asla olmadığını vurgulayarak, "Nakdi yardım almıyoruz. Sadece kesilmiş kurban bağışı alacağız. Bunlarla ilgili bilgi broşürleri ve bilboardlar hazırlanıyor. ‘Vatana kurban olana kurban olayım’ diye biraz da sert oldu belki kampanyanın ismi ama doğrusu da o. Vatana kurban olana elimizden ne geliyorsa yapmamız gerekiyor. Onların aileleri için ne gerekiyorsa yapmamız gerekiyor. Bu bayram biz kardeşliğimizi güçlendirmek istiyoruz. Şehitlerimizin emanetlerinin evine et girsin istiyoruz. Özellikle söylemek istiyorum, nakdi yardım almayacağız, toplamayacağız çünkü şehit aileleri derneğinin usulünde nakit giriş ve çıkışı yoktur" ifadelerini kullandı.
Edirne Valisi Günay Özdemir ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da şehit aileleri, yakınları ve gazilere şükranlarını sunarak, kendileri için ne yapılırsa yapılsın haklarının kesinlikle ödenemeyeceğini belirterek, kendilerinden hayır dualarını temenni etti.