Edirne Valisi Günay Özdemir ve beraberindeki heyet, gazi ve şehit aileleri ile bir araya gelerek, Kurban Bayramı münasebetiyle bayramlaşma programı düzenledi.
Edirne Valisi Günay Özdemir, Kurban Bayramı’nın ikinci gününde beraberindeki heyet ile birlikte gazi ve şehit aileleri derneklerini ziyaret ederek, bayramlaşma programı düzenledi. Vali Özdemir’e, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş da eşlik etti.
İlk ziyaretini Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi’ne gerçekleştiren Edirne Valisi Özdemir’i, dernek üyesi gaziler karşıladı. Vali Özdemir, gaziler ve yakınları ile tek tek bayramlaşarak, bir süre kendileri ile sohbet etti. Bayramlaşma programının ikinci bölümde ise Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden Vali Özdemir ve beraberindeki heyet, şehit aileleri ve yakınları ile bayramlaştı.
“15 Temmuz’da Türk milleti ölümden korkmadığını tüm dünyaya gösterdi”
Edirne Valisi Günay Özdemir, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi’nde yaptığı konuşmasında, “Sizler bizim için her zaman değerlisiniz. Ülke için değerlisiniz. Ve bu sadece bayramlarda değil aslında her an, her zaman biz sizlerin yanınızdayız, bundan emin olun. Hem belediyelerimiz, garnizonlarımız ve bütün kamu kuruluşlarımız hepsi sizlerinizin hizmetinizde. Bizler sizlere karşı görevlerimizi yapmak konusunda gayret içerisindeyiz. Ama ne yaparsak yapalım sizlerin yapmış olduğunuz fedakarlığın karşılığını ödeme imkanımız yok. Biz aslında bu durumun daha önceden çok fazla farkında değildik. Ama 15 Temmuz’da şunu gördük, biz bu ülkenin ne kadar zor kazanıldığını ve kolay da kaybedilmeyeceğini gördük. Ve şunu anladık; sizlerin vermiş olduğunu o mücadeleyi biz belki 15 Temmuz olmasaydı bu kadar içimizde hissetmiyorduk. 15 Temmuz günü bu mücadelenin ne kadar önemli olduğunu, insanımızın ölümden korkmadığını, ölümü nasıl korkuttuğunu biz aslında 15 Temmuz’da gördük. Bütün dünya gördü ki, Türk milleti doğuştan itibaren Türk milletinin tarihi süreç içerisinde bakıldığında bu kahramanlık ve yiğitliğin hala devam ettiğini ve bundan sonra da devam edeceğini bütün dünya gördü. Yeni neslin de en iyi şekilde yerine getireceğine eminiz. Bu konuda ben hepinize teşekkür ediyorum. Bayramınız mübarek olsun” ifadelerine yer verdi.