Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78’inci yılında Edirne’de de törenlerle anıldı. Edirne’de saatler 09.05’i gösterdiğinde hayat adeta dururken, Türk Hava Kurumuna ait üzerinde Atatürk’ün portresi ve Türk bayrağı asılı paramotor Selimiye ve çevresinde tur attı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78’inci yıl dönümü dolayısıyla Edirne’de düzenlenen anma programı kapsamında, ilk tören Atatürk Anıtı önünde gerçekleşti. Edirne Valisi Günay Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün ve Edirne Belediyesi Başkanı Recep Gürkan’ın yanı sıra askeri erkan, kamu ve kurum müdürleri, sivil toplum kuruluş ve siyasi partilerin temsilcilerinin katılımıyla Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından saat 09.05’te Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Alanda bulunan Türk bayrakları da yarıya indirildi.
Atatürk’ün portresi ve Türk bayrağı asılı paramotor Edirne semalarında
Edirne’deki anma programlarına Türk Hava Kurumuna ait üzerinde Atatürk’ün portresi ve Türk bayrağı asılı paramotor damgasını vurgu. Selimiye Camii ve çevresinde tur atan paramotor, Edirneli vatandaşlar tarafından beğeniyle karşılandı.
Atatürk Odası ziyaret edildi
Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından Vali Özdemir ve beraberindeki heyet, Edirne Belediyesi binasında bulunan Atatürk Odası’nı ziyaret etti. Edirne Belediyesi binasındaki Atatürk Odası’nın ziyaretinin ardından anma törenleri, Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü Mimar Kemaleddin Çok Amaçlı Kültür ve Tiyatro Salonu’nda Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin programının ardından son buldu.