Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, 2018 yılının kadim şehir Edirne için hem tava ciğer hem de turizm yılı olmasını dilediklerini söyledi.

Edirne’nin sahip olduğu UNESCO değerleri ile birçok şehirden bir adım önde olduğunu ve Türkiye genelinde en çok turist çeken üçüncü şehir konumunda bulunduğu dile getiren Dinar, Edirne’nin tam bir turizm şehri olduğunu söyledi.

“Tam bir turizm kentiyiz”

Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, Edirne’nin son 5 yıldan bu yana turizmde her yıl üstüne biraz daha koyarak ilerleyen bir kent olduğunu hatırlatarak, “Tabi 2017’de üzerine biraz daha turizm girdisi koyarak kapattık. Resmi rakamlarda belirtildiği gibi 3 milyon ziyaretçinin geldiği bir kent. Türkiye’de şu anda turist girdisi olarak en çok ziyaret edilen iller arasında 3’üncü şehir. Yani İstanbul, Antalya ondan sonra Edirne geliyor ki bu da bizim için çok gurur verici bir şey. Bu demek ki artık biz bir turizm kentiyiz ve yüzümüzü oraya döndük, bir turizm kentinde yaşayan insanlar olarak hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Edirne, inşallah turistin en çok geldiği iller arasında olur”

Dinar, 2018 yılından beklentilerinin çok fazla olduğu belirterek, “Her yıl üstüne biraz daha katarak geliyor turizm. Zaten bugünden de belli. Bugün günlerden 1 Ocak, yeni yılın ilk günü. Edirne’ye bugün güneş gibi doğdu. Havaya bakarsanız bunu görüyorsunuz. İnşallah sonuna kadar da böyle bütün Türkiye’miz için geçerli olur. Huzurlu, güzel, mutlu ama turistin de en çok geldiği iller arasında olur inşallah Edirne” dedi.

“Göğsümüzü gere gere turist bekliyoruz”

‘Edirne UNESCO’da artık aldı yürüdü’ Dinar, şunları kaydetti:

“Selimiye, Kırkpınar bunların yanına hıdrellezi de katabiliriz. Bu açıdan bizden zengin bir kent yok Türkiye’de. Ülke genelinde 1 ilden 3 tane miras veren il var mı bilmiyorum ama olsa bile biz mutlaka ilk 3’ün içerisindeyiz. Bu konuda çok şanslı bir iliz. UNESCO’ya daha da vereceğimiz şeyler var. Yarın öbürgün Edirnekâri çıkacaktır, bunun yanında biz ciğerciler de üzerinde çalışma yapılsın istedik. Belki bunlar da girecek. Bu konuda çok zengin bir kentiz. Zengin olduğumuz için turist çekmeyi de hak ediyoruz. O nedenle göğsümüzü gere gere turist bekliyoruz. 2018 Edirne turizminin yılı olsun, ama ciğersiz bir turizm olmaz.”