Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Yunanistan Sanat Birliği (Greek Art Union) başkanları Stella Chaviaropoulou ve Maria Loumpourdi, Türkiye Temsilcisi Hasan Kadakcı ile 35 kişilik sanatçı grubunu ağırladı. Nezaket ziyaretinde bulunan Yunan sanatçılar, gösterdiği ilgiden dolayı Saka’ya teşekkür etti.

Daha önce yapmış oldukları ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti ifade eden saatçılar, “Sizlerin sanata ve sanatçıya duyduğunuz ilgiyi çok iyi biliyoruz. İki ülke arasında kurulacak olan bu dostluk köprüsünün kalıcı olabilmesi için sanat ve kültür çalışmalarımızı çok daha ileri seviyelere taşımamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu konudaki hassasiyetinizi, olumlu tavırlarınızı memnuniyetle karşılıyoruz. İki ülke arasında yapılacak kültür ve sanat çalışmaları adına sizlere, 10 Ekim 2015 tarihinde Naousa kentinde yapılacak 1. Uluslararası Greek Art Union Dostluk ve Barış Kültür Sanat Festivali'nin davetiyesini getirdik. Katılımınız bizleri onurlandıracaktır.” dediler.

Başkan Saka da ziyaret ve davetiye için teşekkür ederek, "Bizler sosyal belediyeciliğimiz gereği, her zaman olduğu gibi sanata ve sanatçıya duyduğumuz saygıyı, yaptığımız kültürel ve sanatsal çalışmalarımızla ifade ediyoruz. Her iki ülke açısından yapılacak olan tüm sosyal, kültürel ve sanatsal çalışmaların da ülkeler arası sevgiyi, barışı, hoşgörüyü güçlendireceğine inanıyorum. Yapılacak tüm sanatsal faaliyetlerde birlikte olmak bizleri de onurlandırır. Ülkeler arası barışın olabilmesinin en önemli ifadesi hoşgörüdür. İstifa eden Yunanistan Başbakanı Çipras, ‘Ege ve Akdeniz ne sizin ne de bizim, o denizler balıkların.’ demişti. Olaylara bu gözle bakılmalı, o zaman daha çok barış, daha çok sevgi olacaktır. Bu da sanat ve sanatçıların yapacağı çalışmalarla daha kolay başarılacaktır." şeklinde konuştu.