Edremit ilçe merkezinde yaşanan ve yürekleri burkan aile dramı, ’bu kadarı da olmaz’ dedirtiyor. İstanbul’da evleri yandıktan sonra ilçeye yerleşen Muratlı ailesinin reisi bacaklarından rahatsız. 8 yaşındaki kızı engelli ve 6 aylık bebeği olan anne ise birçok hastalıkla savaşıyor. Bir kadının kira almadan sağladığı, camları ve banyosu olmayan ev ise yıkılmak üzere.

Edinilen bilgilere göre, İstanbul Pendik’te yakın zamanda evleri yanan Muratlı ailesi, geçtiğimiz aylarda Edremit’in İbrahimce Mahallesi’ne yerleşti. Baba Musa Muratlı’nın düzenli bir geliri olmadığı için kimse evini kiralamayınca, mahalleden bir kadın harabe durumdaki evde bir süre oturmalarına müsaade etti. Kapısı ve camları olmayan eve tahta parçalarıyla kapı yapan 57 yaşındaki Musa Muratlı, gece saatlerinde eksi 3 dereceyi bulan soğuktan ailesini korumak için de camları naylon parçalarıyla kapattı. Bazı duvarlarının çöktüğü gözlenen, yıkılmak üzere olan evde komşularının getirdiği yemekler ile karınlarını doyuran aile, hayırseverlere seslendi.

“Komşular getirirse karnımız doyuyor”

Kaymakamlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın bağladığı yardım parasını henüz alamayan baba Musa Muratlı, basın mensuplarına konuşarak içler acısı durumunu anlattı. Muratlı, “İstanbul Pendik’te evimiz yandı ve sonra buraya yerleştik. 8 yaşında engelli bir kızım ve 6 aylık bir kızım daha var. Büyük kızımın yüzde 75 zihinsel engelli raporu var. Benim de dizlerimin sıvısı bittiği için normal işlerde çalışamıyorum. Kağıt toplamaya çıkıyorum. Oradan da pek bir gelir sağlayamıyorum. Eşimin de hastalıkları var. Bebeğimizin bezi, maması, büyük kızımızın ilaçları var. Zor durumdayız. Komşular yemek getirirlerse yiyoruz, getirmezlerse aç kalıyoruz. Hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Evimizin durumu çok kötü” dedi.

“Sabahları yiyecek bir şey bulamıyoruz”

Okuma yazmayı bilmeyen anne Mehtap Muratlı ise banyosuz ve tuvaletleri duvarsız evlerinin yıkılmak üzere olduğunu ifade ederek, hayırseverlerden başlarını sokacak bir ev istedi. Röportaj yapıldığı saatlerde 1 gündür hiç yemek yemedikleri öğrenilen anne ve babanın durumu yürekleri sızlattı. Komşularının yardımlarıyla engelli kızları Arife’yi engelli okuluna göndermeye başlayan Mehtap Muratlı, “Ben şeker ve tansiyon hastasıyım. Böbreklerimde sorun var. 2 çocuğumuz var. Birisi engelli. Eşimin de dizlerinde hastalık var. İşe giderse bir şeyler getiriyor. Gidemediğinde açız. Komşularımız bize yemek getirirlerse yiyoruz. Sabahları yiyecek bir şey bulamıyoruz” şeklinde konuştu.

Yaşadıkları harabe ev yıkılmak üzere

Basın mensuplarının çekim yaptığı esnada, 1 gün önce yedikleri yemek ile aç vaziyette durdukları öğrenilen aileye yine komşuları bir kap yemek getirdi. Engelli kızlarına ilaç almak için gittikleri eczaneden aldıkları erzakları pişirmek için yağ ve tuz bile bulamadıklarını söyleyen Mehtap Muratlı, “Evimiz yıkılmak üzere. Camları yok, banyosu yok. Yıkanamıyoruz. Kocaman fareler ve böcekler her yerden giriyor. Engelli çocuğumuz hiç düzelemedi. Hep hastanelerdeyiz. Eczacılar bile bize yiyecek verdi ama onları pişirmek için yağ veya tuz bile bulamıyorum. Yakacak odunu bile bulamıyoruz. Engelli çocuğumuzun bu evde düzelmesi mümkün değil. Sıcak ve temiz bir yer lazımmış. Bize acıyan birisi bu evde oturabileceğimizi söyledi. Çok sağ olsun ama evde kapı bile yoktu. Komşularla bir kapı uydurduk. Camları naylonlarla kapattık. Isınmıyor. Allah rızası için birileri sesimizi duysun. Ben ve eşim için değil, şu iki evladımız için bir yardım edin” dedi.