Ege Üniversitesi’nde rektörlük koltuğu için yarışan 9 aday arasından Prof. Dr. Yeşim Kirazlı 382 oyla ilk sırada yer aldı. Kirazlı, “Kadın öğretim üyeleri Türkiye’de yurt dışı ile karşılaştırıldığında çok iyi bir oranda ama kadın yöneticilerin sayısı az. Bu oran artmalı” dedi.
Ege Üniversitesi’nde Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’dan sonra rektörlük görevini yürütmek için 7’si Tıp Fakültesi’nden toplam 9 aday yarıştı. Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde sabah saatlerinde başlayan seçimlerde 4 sandık kuruldu. Sandık başına göden akademisyenler ve öğretim üyeleri Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Olgun, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Özkahya, Tıp Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adnan Yüksel Gürüz, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı, Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Yağdı, Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Akın ve Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı için oy kullandı.
Sandıklar açıldı
Saat 16.00’ya kadar süren seçimin ardından en yüksek oyu 382 oyla Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı aldı.
Kirazlı’yı Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu 315, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı 246, Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun 232, Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Tahir Yağdı 187, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Olgun 120, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Özkahya 45, Tıp Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adnan Yüksel Gürüz 24, Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Akın 10 takip etti.
“Kadın yöneticilerin sayısı artmalı”
Listede en yüksek oyu alan Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı sonuçların açıklanmasının ardından çok mutlu ve heyecanlı olduğunu ifade ederek, “Herkese çok teşekkür ediyorum. Tüm söylemlerinde tüm Egelilerin kalbine dokunmak istiyorum demiştim. Şimdi o coşkuyu yaşadığım için çok mutluyum. Çok sayıda projelerimiz var. Hepsini gerçekleştirmek için eğer atanırsam elimden geleni yapacağım. Kadın yöneticilerin sayısı artmalı. Kadın öğretim üyeleri Türkiye’de yurt dışı ile karşılaştırıldığında çok iyi bir oranda ama kadın yöneticilerin sayısı az. Bu oranın artmasını kadınlar olarak yürekten istiyoruz” dedi.
“Ege Üniversitesi’nE hizmet için varız”
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, öğretim görevlilerin tercihlerini yaptıklarını ve artık prosedürün işlemesini bekleyeceklerini belirterek, “Biz Ege Üniversitesi’ne hizmet için varız. İyi ki Ege Üniversiteliyim dedirtmek için yola çıktık. İnşallah Ege Üniversitesi’ni daha ileri taşımak için de tüm gayretlerimizi göstereceğiz” ifadelerin kullandı.
YÖK’e bildirilecek isimler arasında yer alan Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Tahir Yağdı da, “Ege Üniversitesi kendisine yakışan güzel bir seçim yaptı. Ümit ederim üniversitemiz, bölgemiz, ülkemiz için en güzel sonuç bundan sonra tecelli edecektir. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan atayacak
Rektörlük, listede ilk altıda yer alan kişilerin ismini YÖK’e bildirecek. Ardından Rektör Adayları İnceleme Komisyonu aday sayısını 3’e indirip listeyi Cumhurbaşkanlığı’na iletecek. Listelerin iletilmesinin ardından tüm rektörlük atamaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak.