Isparta'nın Eğirdir Gölü’nü besleyen dere ve çaylar, gölün kirlenmesine neden oluyor. Yoğun yağışlarla Eğirdir Gölü’nü besleyen Aksu Çayı’ndan akan çamurlu su ve çöplerle masmavi gölün bir kısmı kahverengiye dönerken, göl üstündeki evsel atıkların yanı sıra ağaçlardan kırılan dallar, hayvan leşleri ve çeşitli atıklar dikkati çekiyor.

Her yağış zamanı aynı manzarayla karşılaştıklarını belirten Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, “Yetkililerimiz bu duruma acilen önlem almalı. Eğirdir Belediyesi her fırsatta gölü korumaya çalışırken, Aksu Çayı’nın geçtiği güzergâhlarda bulunan bütün yerleşim yerlerinin atıkları göz göre göre gölümüze karışıyor. Gölü yalnızca bizim kirlettiğimiz imasında bulunup gölün çevresinde yer alan diğer köy ve kasabaları göz ardı eden DSİ yetkililerinin Aksu Çay’ının getirdiklerini değerlendirerek acilen önlem almalı.” dedi.

Eğirdir Kemer Köprü’den çekilen fotoğraflar gölün nasıl kirletildiğini ispat ederken, biran evvel önlem alınmazsa, Eğirdir Gölü’nün, dağlardan gelen çamurlu su ve pisliklerle daha da kirleneceği ifade edildi.