KAYSERİ (AA) - Olumsuz hava koşulları nedeniyle Sivas ve Niğde'de il genelinde, Yozgat'ta il merkezinde, Kayseri'de taşımalı eğitim yapılan yerlerde, Kırşehir ve Nevşehir'de bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildi.

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, il genelindeki tipi ve kar yağışı nedeniyle Altınyayla, Doğanşar, Gemerek, Gürün, Hafik, Kangal, Ulaş, Şarkışla ve Zara ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda bugün eğitim öğretim yapılmayacak. Daha öncede Sivas il merkezi ile Suşehri, Gölova, Akıncılar, Koyulhisar, Yıldızeli, İmranlı ilçelerinde de eğitime ara verildiği açıklanmıştı.

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, kar yağışı ve fırtına nedeniyle il genelinde bugün eğitim ve öğretime ara verildi.

Yozgat Valiliğinden yapılan açıklamaya göre kar yağışı ve tipi nedeniyle il merkezinde ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim ve öğretim bugün yapılmayacak.

Kayseri'de yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelinde taşımalı eğitim yapılan okullar bugün tatil edildi.

Nevşehir'in Acıgöl, Derinkuyu ve Hacıbektaş ilçelerinde tipi ve karayolundaki aşırı buzlanma nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime bugün ara verildi.

Kırşehir'in Akçakent ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil edildi.