Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Tarık Kaya, “Valinin hakareti sonrası kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Halil Serkan Öz’ün ölümünden sorumlu olan Yalova Valisi derhal istifa etmeli ya da görevden alınmalıdır” dedi.

Malatya Eğitim-Sen Şubesi üyeleri Malatya PTT binası önünde toplanarak Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nu protesto etti. Valiyi istifaya davet eden Eğitim-Sen üyeleri Yalova Valiliği ve İçişleri Bakanlığı’na faks çekerek tepkilerini bildirdi.

Şube Başkanı Tarık Kaya, burada yaptığı açıklamada, eğitimin ve toplumun tek tipleştirilmesine karşı sendika olarak 7 Ekim 2013 tarihinden itibaren ‘özgür kılık kıyafetlerle işyerlerine gidilmesi’ yönünde karar aldıklarını belirtti. Tüm illerde üyelerinin bunu uygulamaya başladığını anlatan Kaya, bugüne kadar çok sayıda idareci tarafından üyelerine soruşturmalar açılarak cezalar verildiğini ancak bu cezaların tamamının sendikal eylem olması nedeniyle mahkemeler tarafından iptal edildiğini ifade etti. Kaya, şöyle devam etti: “Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, 27 Mart Cuma günü Yalova Termal Fen Lisesi`ni ziyaret etmiş, Eğitim Sen üyesi ve başarılı bir Matematik öğretmeni olan Halil Serkan Öz`e öğrencileri ve meslektaşlarının önünde ‘Bu saç sakal ne, sen ne biçim öğretmensin, öğrencilerine böyle mi örnek oluyorsun, çık dışarı o sakalını kes, insanlar dışarıda görseler dilenci zannedip para verirler’ diyerek hakaret etmiş ve sınıftan kovmuştur. Eğitim emekçilerini her fırsatta itibarsızlaştıran, emeklerini değersizleştirmeye çalışan zihniyetin son örneği Yalova Valisinin, meslektaşımıza karşı yapmış olduğu söz konusu çirkin hakaretler öğretmen arkadaşımızı derinden etkilemiş, Yalova’daki sendikaların ortak gerçekleştirdiği "öğretmene saygı" yürüyüşünün ardından arkadaşımız, yoğun strese bağlı kalp krizi geçirerek genç yaşta aramızdan ayrılmıştır. Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun ağır hakaretleri nedeniyle öğretmenimizin kalp krizi geçirerek aramızdan ayrılması, başta eğitim ve bilim emekçileri olmak üzere, tüm ülkede büyük bir üzüntü ve tepkiyle karşılanmıştır.”

Bir eğitim emekçisinin sendikasının almış olduğu karara uyması nedeniyle mülki amir tarafından hakarete uğramasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Kaya, “Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun, Halil Serkan Öz’e yönelik söylemiş olduğu aşağılayıcı ifadeler ve hakaretler hepimize söylenmiştir. Halil Serkan Öz’ün ölümünden sendikaları suçlayarak kurtulacağını sanan Yalova Valisinin, arkadaşımızın ölümünde birinci dereceden sorumlu olduğu açıktır. Ülke çapında büyük bir tepkiye neden olan bu üzücü olay nedeniyle Yalova Valisi arkadaşımıza yönelik sözleri nedeniyle tüm öğretmenlerden, eğitim ve bilim emekçilerinden özür dilemeli ve hemen istifa etmelidir.
Bugün buradan Yalova Valiliği ve İçişleri Bakanlığı’na yönelik faks eylemi ile arkadaşımızın ölümünden sorumlu olanların peşini bırakmayacağımızın kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz“ ifadelerini kullandı.