Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TSK’nın DEAŞ’ının FETÖ olduğunu söyledi.
Zeybekci, Denizli Delikliçınar Meydanı’nda ‘demokrasi nöbeti’ tutan vatandaşlarla bir araya geldi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Delikliçınar Meydan’ında ‘demokrasi nöbeti’ tutan vatandaşlara hitap etti. Delikliçınar Meydanındaki ‘demokrasi nöbetine’ Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ilçe belediye başkanları, AK Parti Milletvekili Şahin Tin katıldı.
Milletin çok büyük bir badire atlattığını belirten Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, “Tanklar, bu millete yöneldi. Millet meydanlara koştu, bunun karşısında hayal ettikleri gerçekleşmedi. O tanklarla, göz bebeğimiz dediğimiz insanları, özel harekattakileri vurdular. Bunu din, iman adına yaptılar. Bir meczubun hezeyanına takılıp gidenlere Allah ıslah etsin. O sapık düşüncesi gerçekleşse de, eğer başarılı olsalardı bu meydana onlar bayram ediyor olacaktı, hepimiz çok farklı yerlerde olacaktık” dedi.
İdamın onlar için kurtuluş olacağını belirten Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, “Benim babam Menderes’e ağladı, ben Özal’a ağladım, ama ben sağ oldukça, benim çocuklarım Erdoğan’a ağlamayacak. Hesap edemedikleri bir şey vardı, bu millet 80 ve 60 ihtilalinde sessiz kalmıştı. Bu ülkenin evlatları bir daha asla ve asla kendi iradesiyle seçip de cumhurbaşkanı, başbakan yaptıklarının arkasından ağlamayacak. 1 Hafta önce hainler, helikopterle bu ülkenin cumhurbaşkanını şehit etmeye gidiyordu. Tuzakları vardı, ama Allah’ın da bir hesabı vardı, tuzağı vardı. Bundan sonra hiç kimse millete yan gözle bakamaz. O ne büyük bir zulümdür ki, boğaz köprüsünde Türk bayrağını taşıyan gençlere kurşun sıkıp hepsini şehit ettiler. Bunlara idam kurtuluş olur. Bir daha güneş yüzü görmesinler, insan sesi duymasınlar. Hukukun, adaletin tecelli etmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. AK Partilisi, CHP’lisi, MHP’lisi de Mecliste yağan bombalara rağmen bir aradaydık. Allah kahraman polislerimizden razı olsun. Allah o hainlerin içerisine girmeyip de ders veren kahramanlardan razı olsun. O gece muhteşem destanlar yazıldı” diye konuştu.
Onlar eğer başarılı olsalardı biz bugün meydanda yoktuk, başarılı olsalardı bugün OHAL vardı, idamlar vardı. Eğer onlar başarılı olsalardı, bu memlekette sıkıyönetim vardı. O hainlerin ilan ettikleri olağanüstü hal ve sıkıyı yönetim vardı. Ama bugün milletin o hainlere ilan ettiği OHAL vardır. Bu hesap, o hainlerden sorulan OHAL vardır, onlardan hesap sorulacak. Mecliste 356 oyla OHAL kabul edildi. CHP’li milletvekilleri, dediler ki, olağanüstü hali şu tedbirlere inanıyoruz. Ama yöntem olarak biz buna karşıyız. Biz saygı gösteriyoruz. Onların anlayışına göre, onların anladığı şekle göre saygı gösteriyoruz” diye konuştu.
“TSK’nın DAEŞ’i FETÖ’dün”
Zeybekci, "Bugün İslamiyete en çok zarar veren DAEŞ denen o hain örgüt var. İslam tarihi boyunca en çok zarar veren bu örgüttür. Hepimizin Mehmedinin olduğu, her birimizin güzel hikayelerinin olduğu, TSK’nın DAEŞ’i bu örgüttür, FETÖ’dür. Onların da DAEŞ’i budur. Bu DAEŞ’i alıp çıkaracağız ve onun da İnşallah gereğini yapacağız” şeklinde konuştu.