Elazığ ve Bingöl’den toplam 201 kadın ‘Vicdan Konvoyu’na destek için Hatay’a gitmek üzere yola çıktı.

Suriye’de, Esed rejimi tarafından hukuksuz bir şekilde hapishanelerde tutularak işkenceye uğrayan 6 bin 736 kadının sesini duyurmak amacıyla düzenlenen ‘Vicdan Konvoyu’na, Elazığ ve Bingöl’den de destek geldi. İHH şubeleri önünde toplanan Elazığ’da 160 Bingöl’de 41 kadın Hatay’a uğurlandı.

Dört otobüs ile Suriye’deki kadınların sesini duyurmak için bir araya geldiklerini belirten Genç İHH Elazığ Kadın Kolları Başkanı Nevin Ertay, “Vicdan konvoyu oluşturduk. Destek veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Suriye’deki kadınların sesini duyuyoruz. Onlar için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu yapacağımız konvoy amacına ulaşır. Suriye’de hapishanede dehşet gören ve tecavüze uğrayan kadınlarımızın kurtulmaları için çare bulmaya gidiyoruz” dedi.

Bingöl’den 41 kadının Hatay’a gideceğini kaydeden İHH Bingöl Şubesi Yetim Birim Sorumlusu Gülhan Uslu ise, “Bazen infaz bazen toplu katliam yapılıyor. Zamanın insanları olarak, çocuk katliamını canlı izleyen ve en çok çocuk katleden dönemine şahitlik ettik. 1 milyona yakın insan ve 15 bin de çocuk katledildi. En şanslıları muhacirlerdi. Ama hepimize yetecek kadar geniş yeryüzünde 1 metrekare veremedik. Sınırlar kapatıldı, bebekler denizlerde boğuldular. 400 binden fazla insan sorgu merkezlerinde, hapishanelerde tutuldu” diye konuştu.

Konuşmaların ardından konvoylar hareket etti.