Elazığ’da dün akşam başlayan kar yağışı sabaha kadar etkili oldu. Kar yağışı nedeniyle yüksek kesimler ve kentin belirli kısımları karla kaplandı.
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ Bölgesel Tahmin ve Uyarı merkezinin, günlerdir uyardığı kar yağışı Elazığ ve bölgesinde etkili olmaya başladı. Karla karışık yağmurla başlayan yağışlar, geceden itibaren kar yağışına döndü. Aralıklarla yağan kar yağışı nedeniyle, kentin yüksek kesimleri beyaza büründü. Kent merkezinde tutmayan kar, çevre mahallelerde ise 5 ile 10 santimetre arasında değişen yüksekliğe ulaştı.
Bölge genelinde bugün havanın çok bulutlu olacağını aktaran uyarı merkezinin yaptığı açıklamada, “Öğle saatlerinden sonra kuvvetli olmak üzere Adıyaman’da yağmur ve sağanak, Malatya ve Elazığ’da karla karışık yağmurlu yüksek kesimlerinde kar yağışlı, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde ise yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı olması beklenmektedir. Havanın çok bulutlu olması sebebiyle sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmemektedir. Rüzgarların doğu ve kuzeyli yönlerden orta kuvvette eseceği yer yer kuvvetli olabileceği tahmin edilmektedir” denildi.
Bölgede görülecek olan kuvvetli yağışla yoğun kar sebebi nedeniyle uyarıda da bulunan merkez, olumsuzluklara karşı ilgili ve vatandaşların tedbirli olunmasını istedi.