Elazığ’da başlatılan kampanya ile kullanılmayan ve tarihi geçmemiş ilaçlar toplanarak Suriye’ye gönderiliyor.
Elazığ Belediyesi, İnsanı Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) ile Memur-Sen tarafından ’Çöp Olmasın Şifa Olsun’ kampanyası kapsamında 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda program düzenlendi. Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İHH Elazığ Şube Başkanı Erdal Altunbaş, Memur-Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi ve vatandaşların katılımıyla ilaçlar toplanmaya başlandı. İHH ve Memur-Sen ile birlikte bir kampanya başlattıklarını belirten Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "Tarihi geçmemiş olan ilaçlarımızı çöpe değil Suriye’ye göndereceğiz. Evlatlarımızın ve kardeşlerimizin yaralarına merhem olsun diye kampanya başlattık. Bugün İslam alemi maalesef kan ağlamaktadır. Suriye, Irak, Filistin ve dünyanın dört bin yanında zalimler, özellikle bütün oyunlarını Müslümanlar üzerine oynamaktadırlar. Ortadoğu dediğimizde ise dünyanın petrol havzasında bin litre petrol için binlerce çocuğun ölümüne vahşice göz yummaktadırlar. Bunlar dünyanın başına musallat olmuş olan vahşilerdir. Stantlarımız meydana konulan kutularda, belediye otobüs biletlerinin satıldığı tüm yerlerde, okullarımızda ve değişik iş yerlerimizde olacak. Ayrıca nereye bırakılmasını vatandaşlarımız istiyorsa biz belediye olarak oraya bırakacağız. Bu kampanya 15 gün boyunca devam edecek. 15 günün sonunda Suriye’deki ve özellikle Halep’de ki kardeşlerimize bu ilaçları göndereceğiz" dedi.
İlaç seferberliğini ilk olarak israfı önlemek ve daha önemlisi insanlık dramlarının en önemlisi yaşanan Suriye’ye göndermek için başlattıklarını ifade eden İHH Elazığ Şube Başkanı Erdal Altunbaş da, Halep’e ilaç ve çare olmaya bir adım attıklarını söyledi.
Türkiye’nin 3 milyondan fazla muhacire kapısını açtığını dile getiren Memur-Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi ise geçmişte ecdatlarının yaptıklarını millet olarak aynısı yaptıklarını ifade etti.
15 gün sürecek olan kampanya kapsamında 30 ayrı noktada oluşturulan stantlarda toplanan ilaç ve tıbbi malzemelerin, doktorlar tarafından tasnif edilerek, Suriyelilere ulaştırılacağı belirtildi.