Terör örgütü PKK tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlenen Emniyet Müdürlüğü’ndeki patlamaya tanıklık eden vatandaşlar dehşet anlarını anlattı.
Terör örgütü PKK’nın bomba yüklü araçla saldırı düzenlediği Elazığ Emniyet Müdürlüğü’nde çalışmalar sürüyor. Brandayla örtülen ve Türk bayrağı asılan emniyet binasında, enkaz kaldırma ve olay yeri inceleme çalışmaları devam ediyor. Patlamada hasar gören araçlar, olay yerinden kaldırılırken, zarar tespit çalışmaları da başlatıldı.
Patlamaya tanıklık eden vatandaşlar ise, dehşet anlarını İHA’ya anlattı. Büyük bir gürültü ile sarsıldığını belirten Sebahattin Erdem, “Olayın olduğu zaman Karayolları Bölge Müdürlüğü’ndeydim. Hayatımda hiç görmediğim bir gümbürtüyle sarsıldım. Elazığ’da bu yaşıma kadar böyle bir olaya rastlamadım. Bu lanet PKK’nın nerede ne yapacağı hiç belli değil. Memleketimizde de bu olayın olması gerçekten bizi üzüyor” dedi.
Patlamanın olduğu Emniyet Müdürlüğü’nün yanında dükkanı olduğunu ve büyük bir panik yaşadıkların dile getiren Abdulselam Şekercileroğlu ise, “Mağazam 60 metre ileride. Mağazadayken patlama olur olmaz camlar patladı. Mağazamın üst kısmı yıkılmaya başladı. Bende arka taraftaki kapıdan çıktım. Patlamanın etkisiyle ne olduğunu anlayamadım” diye konuştu.
Patlamanın hemen ardından olay yerine gittiği aktaran Ahmet Yıldırım da, "Saat 09.13’de patlama oldu. 09.15’de emniyete gittim. Araçların yandığını ve büyük bir duman gördüm. Olay yerini gördüğümde çocuklar gibi ağladım” şeklinde konuştu.