Elazığ’da darbe girişimi nedeniyle 20 gündür nöbet tutan vatandaşlar, bu süre zarfında Kızılay’a bin ünite kan bağışladı.
Elazığ’da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda darbe girişimine karşı demokrasi nöbetine devam eden vatandaşlar, hem nöbet tutuyor hem de kan veriyor. Darbe girişiminin bastırılmasının ardından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na kurulan, Türk Kızılayı gezici kan bağış aracı “1 kan bağışı 3 hayat kurtarır” sloganı ile her gün 13.00 ile 22.00 saatleri arasında bağışları kabul ediyor.
İlk günden bugüne kadar bin ünite kan aldıklarını belirten Elazığ Kan Bağış Merkezi Doktoru Mehmet Koşul, “Halkımızın ilgisinden memnunuz. Pazar gününe kadar buradayız. Halkımızın kan bağışını bekliyoruz. Aldığımız kanlar en az 3 kişinin hayatını kurtarıyor. 1 kan 3 hayat diyoruz. Onun için vatandaşların duyarlı olmasını istiyoruz” dedi.
Meydanda nöbetini tutarken aracı görüp kan verdiğini ifade eden Bekir Dilbaz ise, “Temmuz akşamı darbecilerin yapmış olduğu harekettin ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bize, ’meydanlara çıkın’ demesinden sonra kesintisiz nöbetimizi tuttuk. Hayatımız şuanda normale döndü. Kızılay’dan arkadaşlar kan bağışı alıyorlardı. Şehit ve gazi olmadığımız için bizde bu şekilde kanımızı vatanımız için feda edelim dedik” diye konuştu.
O günlerin bir daha yaşanmamasını dileyen meydanda bulunan ve kan vermeye gelen Sabri Adlı ise, “Bundan önceki darbe olaylarını görmüştük. Ondan dolayı o zaman yaşadıklarımızı bir daha yaşamak istemiyoruz. Ülkemiz şuan güzel bir noktaya doğru ilerliyor” ifadelerinde bulundu.
Elazığ’daki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bulunan kan bağış aracı, demokrasi nöbetinin biteceği Pazar gününe kadar, bağışları kabul edecek.