Paksoy, Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Yüksel Çiçek ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte OSB'deki çalışmaları yerinde inceledi.

Ziyaretin ardından Paksoy, yaptığı açıklamada, OSB'nin alt yapı çalışmalarının 4 milyon 200 bin TL'ye ihalesini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Alt yapı çalışmalarının kasım ayında biteceğini öngördüklerini dile getiren Paksoy, mayıs ayı içerisinde de arsa tahsisine başlamak istediklerini belirterek, şunları kaydetti: 

"OSB'deki çalışmaların bu seviyeye gelmesi noktasında bazı olumsuzluklar yaşadık. Bu durumu kamuoyuna yansıtmadık. Bölge iş adamlarının gayretiyle bu seviyeye gelindi. Yurtiçi ve yurt dışından yer talebinde bulunan müteşebbisler var. Belçika'dan bir hemşehrimiz geldi. Bizden 100 dönüm yer talep etti. 50 dönümü çelik konsorsiyum üretmek, 50 dönümünde ise liman içi yük taşıma araçlarının imalatı ve konteyner yapmak için iki ayrı firma olarak yer talep etti. Bu iki iş yerinde tahminlerimize göre de 200 kişi istihdam edecekler. Mayıs ayı içerisinde teşvik belgesini çıkartarak inşaata başlayacaklar. Bölgemizde istihdam açığı var. OSB'nin ilk etabında 2 bin 500 kişi istihdam edilecek. Bu rakam bölgemizdeki işsizlik sorunu çözecektir."

Bölgedeki iş adamlarının yer talebi konusunda çabuk davranmalarını isteyen Paksoy, Elbistan OSB'nin 6. bölge teşvik kapsamına girdiğini, bu durumun yaklaşık yüzde 100'e yakın teşvik programından faydalanılması anlamına geldiğini sözlerine ekledi.