Osmaniye’nin Düziçi ilçesine bağlı Ellek beldesi Belediye Başkanı Recep Soy, beldenin içinden gecen 10 kilometrelik sulama kanalını yeraltına indirerek ilçeyi sivrisinekten kurtardıklarını söyledi.

Beldenin tarıma dayalı bir ekonomisi olduğunu ifade eden Başkan Recep Soy, “Belde bir araziye yayılı durumda belde genelinde toplamda 10 kilometre uzunluğunda sulama kanalları bulunmaktadır. Belediyemizin imkânları ile bu kanalları yer altına aldık. Beldemizde heyelan sıkıntısı yaşadığımız ana caddelere 300 metrelik yol kenarı da beton bloklar yaparak bu tehlikeyi de ortadan kaldırdık.” dedi.

Belediye Başkanı Recep Soy, “Çalışanlar ile yaptığımız barış sonunda memuru, amiri, çavuşu işçisi ne kadar personelimiz varsa birlikte çalışarak yerine göre 13 ila 15 metre genişliğinde 3,5 kilometre parke taşlı yol yaptık. Belediye olarak ihale usulü yapacağımız 3,5 km yolu yüzde 50 az maliyetle ile bitirdik. Maliyeti düşürdüğümüz için otomobilin dönerken bile tekerinin çukura düştüğü dar olan 6 köprümüzü genişlettik. Kanalizasyon olmayan tüm mahallelerimize kanalizasyon yapımı ve beldemiz sınırları içerisinde kalan tüm dere yataklarının ıslah edilmesi işleri ihaleleri yapılmış ve yapım aşamasına gelmiştir.” diye konuştu.