Mersin’de emekçiler, valiliğin izin vermemesine karşın, 1 Mayıs’ı yürüyüş yaparak Cumhuriyet Meydanı’nda kutlamaya kararlı. Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, talepleri kabul edilmediği takdirde dilekçelerini geri çekerek, istasyon alanından Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüp kutlama yapacağını açıkladı.
Emek ve Demokrasi Platformu, 1 Mayıs’ı istasyon alanından yürüyüşle Cumhuriyet Meydanı’nda kutlamak için Mersin Valiliği’ne dilekçe verdi. Ancak, yürüyüş yapılmasına izin vermeyen Mersin Valiliği, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın Tevfik Sırrı Gür Stadı önündeki miting alanında kutlanmasını istedi. Platform bileşenleri ve 1 Mayıs Tertip Komitesi, valilikten izin çıkmasa da 1 Mayıs’ı yürüyüş yaparak Cumhuriyet Meydanı’nda kutlamaya kararlı olduklarını dile getirdiler.
Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, bugün Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde 1 Mayıs açıklaması yaptı. Platform üyelerinin ve Tertip Komitesi’nin katıldığı toplantıda açıklama yapan Yol-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı İrfan Gültekin, tüm emekçileri 1 Mayıs’ta alanlara çağırdı. Gültekin, işçi ve emekçilerin haklarına yönelik özelleştirmeye, taşeronlaştırmaya, güvencesiz çalıştırmaya karşı durmak, maden ocaklarında, tersanelerde, inşaatlarda ölmemek, insanca yaşam ve örgütlenme özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılması için 1 Mayıs Pazar günü alanlarda olacaklarını söyledi. 1 Mayıs’ta ayrıca yolsuzluk ve talana dur demek, cinsiyet ayrımına, tacize, tecavüze, kadın cinayetlerine karşı özgür bir yaşam ve savaşa karşı barışı savunmak için de alanlarda olacaklarını belirten Gültekin, tüm emekçileri de 1 Mayıs kutlamalarına katılmaya alanlara çağırdı.
1 Mayıs Pazar günü saat 16.00’da istasyon alanında toplanarak Cumhuriyet Meydanı’na yürüyeceklerini, buradaki kutlamaların da saat 17.00’de başlayacağını bildiren Gültekin, bu taleplerini içeren dilekçeyi geçtiğimiz günlerde Mersin Valiliği’ne verdiklerini anımsattı. Valiliğin yürüyüşe izin vermediğini, kutlamaların da Tevfik Sırrı Gür Stadı önünde yapılmasını istediğini ifade eden Gültekin, “Bugün valilik yetkilileriyle bir kez daha görüşeceğiz ve talebimizi yineleyeceğiz. Başvuru dilekçemiz kabul edilmez, aksi karar çıkarsa dilekçemizi geri çekip, istasyondan Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüp kutlama yapacağız” dedi.