Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Kurban Bayramı süresince alınacak asayiş ve güvenlik tedbirleri açıklandı.
10 Eylül’de başlayıp 18 Eylül’de sona erecek olan Kurban Bayramı tatili süresince, ülke geneli polis sorumluluk bölgesinde genel güvenlik ve asayişin temini amacıyla Emniyet Genel Müdürü M. Celalettin Lekesiz’in imzası ile bir emir yazı yayınlanarak 81 İl Emniyet Müdürlüğüne gönderildi. Buna göre, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, çarşılar, piknik alanları, plajlar, park ve bahçeler gibi halkın yoğun olarak bulunduğu yerler ile ana arterlerde; kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı duyarlı bulunulacak, bu gibi yerlerde yaya ve motorize ekip sayısı artırılacak. Hava ve deniz limanları, gar ve terminaller ile şehir içi toplu taşıma araçları ve duraklarında yolcu kapasitesi artacağından, belirtilen mahallerin devriye ekipleri ile takviye edilmesi ve özel güvenlik görevlileri uyarılacak. Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde meydana gelebilecek olayların önlenebilmesi veya taşkınlık suretiyle vatandaşların huzur ve sükununu bozucu davranışların men edilebilmesi amacıyla yapılan denetimler artırılacak.
Kurbanlık hayvan satışlarının ve sevkıyatlarının yapıldığı yerlerde ekipler marifetiyle kontrol yapılacak, özellikle hayvan hırsızlıklarına yönelik tedbirler alınacak. Kurbanlık hayvanların kontrolden çıkarak trafikte görülmesi halinde derhal zabıtaya haber verilecek ve ilgili kurumlarla koordineli hareket edilecek.
Vatandaşların bayram ziyareti ve tatil amacıyla ikametlerinden ayrılacak olmaları ve iş yerlerinin uzun süre kapalı olması dolayısıyla, evden ve iş yerinden hırsızlık olaylarının artabileceği değerlendirilerek önleyici tedbirler artırılacak.
Mezarlıklar bayram öncesi ve süresince yoğun olarak ziyaret edileceğinden gerekli güvenlik önlemleri alınacak.
Toplum Destekli Polislik hizmetleri kapsamında, bayram süresince alınacak güvenlik tedbirleri ile ilgili toplumun bilgilendirilerek desteğinin sağlanmasına yönelik çalışmalar yapılacak.