Edirne’de “Engelliler Haftası” kapsamında engelli bireyler için, İl Jandarma Komutanlığı’nda 1 günlük temsili askerliğin ardından yemin töreni gerçekleştirildi. Üniforma giyen ve kep takan engelliler, 1 günlük de olsa asker olmanın gururunu yaşadı.
İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde gerçekleştirilen törene Edirne Vali Vekili Dr. Mehmet Tekinarslan, 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Edirne Jandarma Alay Komutanı Albay Kamuran Ersan, Edirne Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileriyle çok sayıda engelli yakını katıldı.
Dün ellerine kına yakılan engelli Mehmetçikler, Edirne İl Jandarma Komutanlığına katılarak asker tıraşı oldular, kumanyadan yemeklerini yediler, eğitimlerini tamamladılar.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan yemin töreninde 1 günlük askerlik eğitimini tamamlayarak terhis olan erler adına, Jandarma Er Ali Gazi yaş kütüğüne plaket çakıldı.
Engelli Mehmetçikler, silah ve arkadaşlarının omzuna ellerini koyarak yemin ederken törende engellilerin yakınları ise duygulu anlar yaşadı. Törende terhis olan erlere belgelerini takdim eden Edirne Vali Vekili Dr. Mehmet Tekinarslan, yaptığı konuşmada, “Şu üniformayı bir gün giymek, 16 ay giymek veya 26 ay giymek arasında vatana hizmet açısından, duyulan heyecan açısından hiçbir fark yoktur. ‘Kışlanın dışından özenerek baktım’ diyen kardeşimiz, bugün onun içinde çok mutlu bir gün. Sizi bu kışlada ağırladığımız, sizi askerlik mesleğiyle tanıştırdığımız, bizlere bu üniformayı üzerinizde görme gururunu yaşattığınız içinde övünç duyulacak bir gün" dedi.
Edirne Jandarma Alay Komutanı Albay Kamuran Ersan, engelli Mehmetçiklerin bir gün neler yaptığını belirterek, “Yaşama sımsıkı sarılmanız içinizdeki umudu hiç kaybetmemeniz gösterdiğiniz azimle hepimize örnek teşkil ediyorsunuz. Türk Silahlı Kuvvetleri terör örgütünü etkisiz hala getirmek için mücadele ettiği ve çok başarılı operasyonlar gerçekleştirdiği bu günlerde ettiğiniz yemin bizim için çok değerlidir” diye konuştu.