KAYSERİ (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığının "Antrenörler Engelleri Aşıyor" Projesi çerçevesinde gerçekleştirilen "Gözümüz Zirvede" etkinliğiyle Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ'nin yardımıyla kayak yapmayı öğrenen 9 görme engelliye sertifikaları verildi. 

Kayseri Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, törende konuşan Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı, Erciyes'i Büyükşehir Belediyesi olarak tüm halka açtıklarını ifade etti.

Engelli engelsiz bütün toplum kesimlerinin bu güzel tesislerden yararlanmasını istediklerini vurgulayan Cıngı, "Engelli vatandaşlarımıza iki gün gibi kısa bir sürede kayak öğretmeyi başardık. Katılımcı arkadaşları cesaretlerinden ve engellilerin hiçbir engel tanımadığını göstermeleri açısından kutluyorum" diye konuştu.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ümmet Ekici, görme engellilerin yaptığı spor branşları arasına kayağı da eklemeyi düşündüklerini belirtti.

Kayak branşının da eklenmesiyle Kayseri'de milli takım sporcusu yetiştirebileceklerini kaydetti.

Kayak antrenörü Hülya Çam da kayak sporunu herkesin yapabileceğini gösterdiklerini ifade etti.

Kayak kursuna yürüme adımları ile başladıklarını ve daha sonra sesli komutlarla devam ettiklerini anlatan Çam, "Engellilerimizin nasıl korkusuz olduklarını gördük. İki günde yukarıdan aşağı inme seviyesine ulaştılar. Görebilen insanların bile bu hızda öğrenmeleri kolay değil. Mart ayında ikinci grupla görme engellilere kayak öğretmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.