Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, otistik ve hafif zihinsel engelli çocuklara, toprak ve bitki eğitimi veriyor. 

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı'na Botanik Bahçesinde hayata geçirilen "Engelsiz Doğa Projesi" ile engelli öğrencilerin, toprakla rehabilite edilmesi, sorumluluk duygularını geliştirmek, çalışma deneyimi, özgüven ve arkadaşlık ilişkilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Proje kapsamında, 80 kişilik engelli öğrenci grubuna, Botanik Bahçesi gezdirilerek, bitkiler tanıtıldı. Öğrenciler arasında istekli 30 öğrenciye sulama, budama, yabancı ot temizliği gibi konuları içeren bitki bakımı hakkında bilgi verilerek, uygulama çalışmaları yapıldı. 

Ayrıca, otistik ve hafif derecede zihinsel engelli öğrencilerin eğitim aldığı Gaziantep Özel Eğitim ve İş Uygulama Okulu alanında öğrencilerin doğayla ilgili çalışma yapabilmeleri ve projenin devamlılığının sağlanması için "doğa sınıfı" oluşturuldu. 

Öğrencilerin tasarladığı süs bitkileri bahçesine lale ekimi yaptırılan ve haziran ayına kadar sürecek proje çerçevesinde öğrenciler, atık malzemelerden saksılar oluşturup, okul içerisinde süs bitkisi yetiştirecek.