Edirne Toplu Ulaşım Sistemi Başkanı Hakan Giyik, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde farkındalık oluşturmak için koltuğunu bir günlüğüne engelli genç Mehmet Kaynarca’ya teslim etti. Kaynarca, "Buradan da bütün annelere söylüyorum, çocuklar evde kalmasın herkes dışarı çıksın" dedi.
Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) Serhad Birlik ailesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, engelli bireylere farkındalık oluşturmak ve destek olmak adına aynı zamanda kendi bünyelerinde çalışan engelli genç Mehmet Kaynarca’yı başkanlık koltuğuna oturttu. Engelli genç Kaynarca, Edirne’de toplu taşımanın başkanı olarak engelli ailelere ve özellikle annelere seslendiğini belirterek, "Engel tanımak yoktur. Ama biz şükürler olsun engelli olarak çıkıyoruz, dolaşıyoruz, geziyoruz ve buradan da bütün annelere söylüyorum, çocuklar evde kalmasın herkes dışarı çıksın" dedi.
Temsili olarak bir günlüğüne ETUS başkanlığı koltuğuna oturan 23 yaşındaki engelli genç Mehmet Kaynarca, ETUS ailesi olarak toplu taşımayı sorunsuz olarak sürdüreceklerini dile getirerek, "Yarın yaşam merkezi açılış olacak. Engelliler için yarın bir araç göndereceğim. Edirne Belediye Başkanımız Recep Gürkan’a, yaşam merkezini yaptığı için sonsuz teşekkürlerimizi gönderiyoruz. Engelli bireyler için araba vermiyor diyorlar. Öyle bir şey yok eğer isterlerse 50 tane araba vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Edirne Belediye Başkanı Gürkan telefonla aradı
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, temsili olarak ETUS Başkanlığı koltuğuna oturan engelli genç Mehmet Kaynarca’yı arayarak görevinde başarılar diledi. Kaynarca, toplu taşıma konusunda herhangi bir sıkıntı olup olmadığını sorusunu soran Belediye Başkanı Gürkan’a, "Şu an herhangi bir sıkıntımız yok başkanım. Ve ben bugün sizin en sevdiğiniz takımı giydim, mavi giydim. Bir örnek olalım diye" şeklinde cevap verdi.

"Engelsiz bir Türkiye umut ediyoruz"
Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) Serhad Birlik Başkanı Hakan Giyik de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle kutlama programlarını bugüne aldıklarını dile getirerek, "Engelsiz bir Türkiye umut ediyoruz. Edirne’de bu anlamda çok iyi çalışmalar oldu. Hepimiz biliyoruz ki hepimiz birer engelli adayıyız" dedi.
Giyik, temsili başkanları Kaynarca ile birlikte gün boyu kent genelinde bulunan muhtarlıkları ziyaret ederek, sorun ve önerileri dinleyeceklerini sözlerine ekledi.