ANTALYA (AA) - Antalya'nın Akseki ilçesindeki Kepez Mahallesi'nde babasından kalan ahşap evde engelli kardeşi ile yaşayan 53 yaşındaki Melahat Aydın, zihinsel ve bedensel engelli erkek kardeşine hem annelik hem de babalık yapıyor.

AA muhabirine açıklama yapan Aydın, kardeşlerinden üçünün bedensel ve zihinsel engelli doğduğunu belirterek "Kardeşim Lütfi 17 yaşındayken, Ali ise 25 yaşındayken vefat etti. 3 engelli kardeşime sürekli ben baktım. 2 engeli kardeşimin ölümünden sonra kardeşim Mahmut'a çocuğum gibi bakıyorum. Annemi 2001, babamı da 2012 yılında kaybettim." diye konuştu.

Engelli ve evde bakım aylıklarıyla geçiniyorlar
Aydın, herhangi bir sosyal güvencesinin olmadığını, kardeşi için verilen engelli ve evde bakım aylıklarıyla geçindiklerini dile getirerek Kaymakamlık tarafından da ihtiyaçlarının giderildiğini ifade etti.

Kardeşinin bütün gereksinimlerini kendisinin giderdiğini anlatan Aydın,"2 kız ve 1 erkek kardeşim daha var. Kardeşlerim evlendiler ve dışarı gittiler. Ben, engelli kardeşlerime bakacağım diye burada kaldım. Kardeşime bakmak için evlenmedim ve hiçbir yere gitmedim. Bundan sonra da evlenmeyi düşünmüyorum. Ölünceye kadar kardeşime bakacağım. O benim canım, hiçbir yere bırakmam. Günde 3 defa altına bez bağlarım. Ona bir şey olsa ben biterim, çok seviyorum. O benim her şeyim''şeklinde konuştu.

Muhabir:Abdullah Çatlı