Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Engelliler Haftası dolayısıyla engelliler bir günlüğüne temsili askerlik yaptı. Bazı engelli aileleri çocuklarını askere, ilçedeki gelenek gereği davul-zurna ve köçek oynatarak gönderdi.
Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’nda Engelliler Hastası kutlamaları çerçevesinde Zonguldak genelindeki 48 engelli bir günlüğüne temsili olarak askere alındı. Tören öncesi askerlik hayali kuran 15 yaşındaki Yusuf Çetin, ailesi ve çalıştığı berber dükkanındaki ustası tarafından askere davul-zurna ve köçek oynatılarak uğurlandı. 66 yaşındaki babaannesi Yaşare Çetin, üç çocuğunu birden aynı anda askere gönderen ve bir oğlu Güneydoğu’da terörle mücadele sırasında gazi olan ve Genelkurmay Başkanlığı tarafından kendisine madalya verilen Hasan Kamberoğlu tarafından askere uğurlanan Yusuf Çetin’i Karadeniz Bölge Komutanlığı önünde komutanları karşıladı.
Aileleri ile birlikte sıraya girip karavana sırasına giren engelli askerler yemek duası yapıp, yemeklerini yedi. Tören alanına gelen engelliler saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Türk Bayrağı ve silaha ellerini koyup askerlik yemini etti. Kütüğe plaka çakılmasının ardından konuşan Mülayim Deniz, kendilerini bir günlüğüne de olsa askerlik görevine alan tüm komutanlara teşekkür etti.
Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan ise engellilere bir günlüğüne de olsa askerlik görevini yaptıran Türkiye’den başka bir ülke bilmediklerini belirterek, “Yeni askerlerimizin ocağımıza gelip vatana levent ve jandarma olarak hizmet etmeye hazır bulunduklarını göstermektedir. Bu güzel günde bizleri onurlandıran tüm misafirlerimize, askerlerimizin ailelerine teşekkür ederim” dedi.
Ülkede yaşanan terör olaylarında şehit olanlara Allah’tan rahmet gazilere de sağlık dileyen Doğan, Türk Silahlı Kuvvetleri ve polisin, hainleri bertaraf edinceye kadar tereddüt etmeden mücadelesini sürdüreceğini söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından bir günlüğüne temsili olarak askere alınan engellilere terhis belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi.
Törene; Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Zonguldak İl Jandarma Alay Komutanı Albay Haluk Selvi, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile çok sayıda rütbeli asker, daire amirleri, şehit aileleri, gaziler ve engelli aileleri katıldı.
Tören, terhis belgelerinin verilmesi ile birlikte sona erdi.