KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, Engelliler Haftası dolasıyla etkinlik düzenlendi.
Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Sultan Doğru, Büyükşehir Belediyesi Yeşilvadi Tesisleri'nde düzenlenen programda, yaptığı konuşmada ailenin ve engellilerin önemine dikkat çekti.
Ailenin huzur ve mutluluğunun aile fertlerinin karşılıklı sorumluluklarını yerine getirmelerine bağlı olduğunu ifade eden Doğru, Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen, Engelliler Haftası'nın engelli olarak tanımlanan bireylerin haklarına dikkat çekilmesi açısından önemli olduğunu söyledi.
Doğru, engelli vatandaşların sadece bir gün veya bir haftada hatırlanmasıyla sınırlı kalınmaması gerektiğini belirterek, bunun engelli vatandaşlara yapılabilecek en büyük haksızlık olacağını belirtti.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat ise, 2011'de kurulan Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünün logosunun çok güzel bir mesaj verdiğini söyledi.
Ailenin önemine değinen sertpolat, "Aile toplumun çekirdeği ise nasıl bir çekirdekten bir ağaç ve diğer ağaç derken orman oluyorsa toplumun vazgeçilmez çekirdek unsuru ailedir. Dolayısıyla da millet olarak aileyi, önemli bir uzvumuz, unsurumuz olarak görmekteyiz. Çünkü milletleri millet yapan ailelerin sağlamlığıdır." diye konuştu.