Dinçer Özer ile Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali, 9. kez Yenimahalle Belediyesi ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) işbirliğinde yapıldı.
Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğinde 50. Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda düzenlenen programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, ZİÇEV Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Müge Konur ile engelliler ve aileleri katıldı.

Programda farklı illerinden gelen engelli grupları müzik, dans ve sema gösterileriyle birbirinden renkli şovlara imza attı. Program kapsamında ilk olarak Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Dansları Topluluğu Görme Engelliler Folklor Ekibi, Artvin yöresine ait muhteşem bir gösteri sundu. 10-16 yaş arasında 10 öğrenciden oluşun ekip, sergiledikleri farklı yörelere ait dans gösterileriyle büyük alkış aldı.

İzmir Bornova Hasan Tahsin Özel Eğitim Merkezi, İstanbul Veysel Vardar Görme Engelliler Ortaokulu ve Antalya ZİÇEV Şubesi Engelli Toplulukları da gösterileriyle izleyenleri adeta şaşkına çevirdi. Muhteşem performanslarıyla kimi zaman güldüren, kimi zaman düşündüren engelli grupları, salonu dolduran yüzlerce vatandaş tarafından ayakta alkışladı.
Gecenin finalinde ise Dinçer Özer’in Cumhurbaşkanlığı Senfoni orkestrası, Devlet Opera ve Balesi, Hacettepe Senfoni Orkestrası vurmalı çalgılar sanatçılarından oluşan grubu yaptıkları şovla salonu coşturdu.

'SİZLER TÜRKİYE’NİN ÖZ EVLATLARISINIZ'

Akkaya ile birlikte sahneye çıkarak eğitmenlere çiçek veren Başkan Yaşar, “Biz sosyal demokrat belediye yöneticileriyiz. Bizim gönlümüzde sağlıklı insanın yaşam hakkı varsa engelli yurttaşlarımızın hakları da o kadar önemlidir. Kenti öyle yönetiyoruz. Kentin kaynaklarını kent için kullanıyoruz” dedi. Göreve geldiğinde engelliler adına Yenimahalle’de hiçbir şey teslim almadığının altını çizen Yaşar “Sadece engelliler haftasında yayınlanan mesajların dışında hiçbir iş yapılmıyordu. Ama bugün Yenimahalle Belediyesi bu konuda yaptığı çalışmalarla sadece Ankara’da değil Türkiye’de ses getiren bir belediye oldu. Biz sizi seviyoruz. Sizlere hizmet etmekten de ayrıca onur duyuyorum. Sizler ikinci sınıf vatandaş değil Türkiye’nin öz evlatlarısınız” diye konuştu.

Öte yandan Yenimahalle Belediyesi Onkoloji Konukevi’nde 3 gün boyunca misafir edilen ZİÇEV’den yaklaşık 40 kişilik grup misafirperverliği için Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a teşekkür etti.