Mersin’in Erdemli ilçesinde engelli öğrenciler mehter marşı eşliğinde ilçe sokaklarında ’engelsiz yaşam yürüyüşü’ gerçekleştirdi. Yürüyüşe özel eğitim okulları ve özel eğitim sınıflarında eğitim gören engelli öğrenciler, veliler ve öğretmenlerden oluşan 250 kişi katıldı. Engelli öğrenciler ellerinde taşıdıkları ’Tohum toprağa engelli topluma emanettir’, ’Engelli insanlara saygı insanlığa saygıdır’ dövizle dikkat çekti. Engelli öğrencilerin mehter marşlı yürüyüşüne vatandaşlar alkışlarla destek verdi. Öğrenci ve velilerin engelsiz yaşam yürüyüşü Erdemli Saim Göküş Parkındaki şehitler anıtına kadar sürdü.
Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Engelliler Haftasının amacına uygun olarak kutlandığını belirterek, "Bu hafta engelli olarak hayatını devam ettiren ve toplumla bütünleşmeye çalışan insanlarımızı sağlıklı insanlarla bir arada yaşayabilmeleri için, onlar tarafından kabul görebilmeleri için bir çalışma içerisindeyiz" dedi.
Metin, "Yürüyüşle bir farkındalık oluşturmayı, insanların engelli insanların varlığından haberdar olmalarını amaçladıklarını" söyledi.
Arpaçbahşiş Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi Müdürü Necati Şevik ise engelsiz yaşam yürüyüşünün bu yıl ikincisini gerçekleştirdiklerini belirterek "Biz insanların engellilere bakış açısını değiştirmek istiyoruz. Engelli insanların var olduğunu, toplumda değer kazanmaları, toplumun kabul etmesi gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.
Yürüyüşe katılan öğrenci velisi Özlem Akman ise, Engelliler Haftası dolayısıyla bu yürüyüşe katıldıklarını belirterek şunları söyledi: "Önce insanların kafalarındaki engeli kaldırmaları, daha sonra sokaktaki engellerin kaldırılması dileğiyle."
Esnaflar ise yürüyüşten etkilendiklerini belirterek, engellilere herkesin destek olması gerektiğini dile getirdi.