ADANA (AA) - Adana'da, babasıyla yaşadığı tartışma sırasında eniştesini bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 16 yaşındaki sanığa, 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuklu sanık Y.Ö. (16) ile avukatı katıldı.

Mahkeme heyetinin söz verdiği sanık, eniştesini öldürdüğüne pişman olduğunu söyledi.

Olay günü alkolün etkisiyle babası ve eniştesi arasında araçta tartışma çıktığı ileri süren Y.Ö, "Daha sonra babam araçtan indi. Babamı ikna etmek için yanına gittim. Eniştem yanıma gelerek 'sen kimsin lan' diye bağırarak beni itti. Ben de eniştemi itince beni dövmeye başladı. Ben sırt üstü yerdeydim, eniştem beni dövmeye devam ediyordu. Kendimi korumak için bıçağımı rastgele salladım. Eniştem beni öldüreceğini söyleyerek tehditler savuruyordu. Benim de gözüm kararmıştı. Bıçağı nereye doğru savurduğumu bile görmedim. Çok üzgünüm, böyle olmasını istemezdim." ifadesi kullandı.

Mahkeme heyeti, Y.Ö'yü "kasten adam öldürmek" suçundan önce müebbet hapis cezasına mahkum etti. "Haksız tahrik altında eniştesini öldürdüğü ve yaşının küçük olması" ile duruşmadaki iyi hali de göz önünde bulundurularak sanığın cezası 8 yıl 4 aya indirildi.

Sarıçam ilçesi Akkuyu Mahallesi'nde, 29 Nisan'da Y.Ö, otomobille gezdikleri babası İbrahim Öztaş ile tartışan eniştesi Ahmet Özdemir'i öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınmıştı.