Ensar Vakfı İnegöl Şubesi binasına taşlı sopalı saldırı düzenleyen 3 kişi, vakıf başkanından özür dileyerek elini öptüler.
Önceki akşam saatlerinde, Kemalettin Samipaşa Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Ensar Vakfı İnegöl Şubesine 3kişi tarafından saldırıda düzenlenmişti. Taşlarla Vakıf binasının camlarını kıran şahıslar, tekmeleyerek kırmaya çalıştıkları giriş kapısına Türk bayrağı asmışlardı. Olaya karışan 3 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştı. Dün adliyeye çıkarılan Erdinç Ç., Gökhan K. ve Metin K. savcılıkça yapılan sorgulamanın ardından serbest kaldılar.
“BİZ SALDIRI DÜZENLEYEN KARDEŞLERİMİZE KIRGIN DEĞİLİZ, BİZ ONLARI DA SEVİYORUZ”
Olayın ardından pişman olan 3 genç, Ensar Vakfına giderek yönetimden özür dileyip Ensar Vakfı İnegöl Şubesi Başkanı Fatih Bayram’ın elini öptü. Gençlere yönelik konuşan Ensar Vakfı İnegöl Şubesi Başkanı Fatih Bayram, “Genç arkadaşlarımız, birazda provokasyona gelerek camları kırdılar. Ama biz inanıyoruz ki; o çocuklar bizim evladımız. Elhamdülillah gençlerin babası Hayri ağabey, çocukları ile beraber vakfımıza geldiler. Gençler, hata yaptıklarını söyleyerek bizden özür dilediler. Biz bütün topluma şunu söylüyoruz; vakıflar, cemaatler, tarikatlar, STK’lar, gece gündüz demeden Allah rızası için çalışan kuruluşlardır. Bunlar insan yetiştirmek, Fatihleri, Kanuni Sultan Süleymanları, Aldülhamit Hanları yetiştirmek için çabalıyoruz. Bizler bu kapıları beklerken, bir kısım şer ocakları bu tip vakıfların itibarını azaltmak, bizim üstümüzden İslam’a zarar verebilmek için hem sosyal medyada saldırı düzenleyerek, insanları birbirine düşman etmeye çalışıyorlar. Halbuki onlara demek lazım; Doğu Türkistan’da 1952 yılında 120 bin imam hoca öldürülmesine, 370 bin kuran-ı kerim yakılmasına rağmen onlar İslam’ı söndüremediler. O yüzden vakfımızın gençleriyle birlikte, bu altın gibi çocukları bağrımıza basmaya hazırız. Çünkü bu bir peygamberi metottur. Vakfımızla alakalı sosyal medya da Matematik öğretmeninin yapmış olduğu, bu karaktersiz, bu kişiliksizin, bu şerefsizin yapmış olduğu hareketten dolayı malum güçler Ensar Vakfı ve bu tip İslami çalışma yapanların üstüne saldırı yaparak, bizi lekelemek istiyorlar. Bu şahıs şu anda 508 yıl ceza aldı. Ben diyorum ki; bu ceza yetmez. İnegöl Ensar Vakfı olarak sesleniyorum; gelin celladı biz olalım, kafasını biz keselim. Biz böyle tepki koymamıza rağmen internet köşelerinde yazı yazarak, İslam’a saldırı niyetiyle vakıf adını kullananlara sesleniyorum; sizi de affetmeye hazırız biz. Yeter ki gelin çayımızı için. Biz bayrağını seven, kuran-ı kerimini seven vatanın evlatlarıyız. Eğer toplum bu şekilde hareket edip infiale gelirse, bu çalışan gruplar bıraktığında Nasrettin Hoca’nın dediği gibi; kurdun kuyruğu koptuğu zaman namaz kıldıracak adam bulamaz, kızını verecek damat bulamaz, damadına gelin bulamazsın kardeşim. Biz onun için çalışıyoruz. Başbakana, Cumhurbaşkanına söylüyorum; Ensar Vakfıyla kimse oynamayın. Gereken cevabı veririz. Çünkü biz vatan için çalışıyoruz. Herkesten destek yağıyor bize. Biz saldırı düzenleyen kardeşlerimize kırgın değiliz, biz onları da seviyoruz” dedi.
Vakfa saldıran gençler adına konuşan Metin K. ise, “Anlık sinirle yapmış olduğumuz şeyden çok pişmanlık duyduk. Ve ağabeylerimizin anlatmış oldukları şeylere gönülden inanıyoruz. Onların bundan sonra daima yanındayız. Allah onları yanımızdan eksik etmesin” dedi.
Ziyaretin sonunda pişman olan gençler ile İnegöl Ensar Vakfı yönetimi bir araya gelerek Türk bayrağının altında birleştiler.