1,5 yaşında geçirdiği ateşli rahatsızlık sonucu havale geçirerek hastalanan ve uzun uğraşlar sonucu sağlığına kavuşan 22 yaşındaki genç, 3 yıl önce yeniden yakalandığı epilepsi hastalığından kurtulmanın yollarını arıyor. Gencin tedavi masraflarını karşılayamayan ailesi yardımseverlerin desteğini beklediklerini ifade etti.
Bartın’da yaşayan 22 yaşındaki koyu Beşiktaş taraftarı Mustafa Çalık’ın 1,5 yaşında geçirdiği ateşli hastalık hayatını kararttı. Uzun yıllar tedavi gören ve iyileşen Mustafa’nın hayatı 3 yıl önce tekrarlayan hastalığı yüzünden yeniden karardı. Doktorların ağır mental ve Sara (Epilepsi) teşhisi koyduğu gencin tedavi masraflarını karşılayamayan ailesi umutsuz bir şekilde çocuklarının düzeleceği günü bekliyor.
"TEK AMACIMIZ MUSTAFA’NIN İYİLEŞMESİ"
1999 yılında geçirdiği iş kazası sonucu sağ kolunu kullanmakta zorluk çeken ve çalışamadığı için malulen emekliliğe ayrılan gencin 43 yaşındaki babası Haydar Çalık, yardımseverlerin çocuğunun tedavisi için destek olmalarını istedi. Kendileri için bir şey istemediklerini, amaçlarının sadece çocuklarının iyileşmesi olduğunu belirten baba Çalık, "3 yıldan bu yana ciddi şekilde rahatsız. İlgi ve alaka olmazsa daha da şiddetleniyor. Sağ kolumdan iş kazası geçirdiğim için çalışamıyorum. Mustafa’mın tedavisi için destek bekliyorum. Tek amacımız Mustafa’nın iyi olması ve daha iyi şartlarda yaşamını sürdürebilmesi" dedi.
"İYİLEŞTİ, YENİDEN HASTALANDI"
Oğlunun durumuna kahrolan anne 42 yaşındaki Hatice Çalık ise, çocuğunun sağlıklı günlerine kavuşacağı günlerin hayali ile yaşadığını kaydetti. Maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuklarının tedavisine devam edemediklerini ifade eden anne Çalık, "1.5 yaşında havale geçirdi. Ne olduğunu anlayamadık. 7 yaşına kadar böyle devam etti. 7 yaşında okula gidemedi. Daha sonrasında okula gitti ve düzelmişti. 3 yıl önce yine havale geçirdi ve bu hale geldi. 3 yıldan bu yana uğraşıyoruz. 3 ay çay kaşığı ile besledik. Epilepsi olduğunu söylediler. Psikolojik olduğunu söyleniyor ve 3 çeşit ilaç kullanıyor. Sürekli olarak gezmek istiyor. Buna da gücümüz yetmiyor. Gezdirmeyince de huysuzlanıyor, ısırmaya başlıyor. Kendim de rahatsızım gücüm, dermanım da yetmiyor. Ben oğlumun yürüyüp, kendisine bakabilmesini istiyorum" ifadelerini kaydetti.
"OĞLUM İÇİN YARDIM İSTİYORUM"
Yardımseverlerin oğlunun elinden tutmasını isteyen anne Çalık, "Tedavisi için İstanbul’da bir hastaneye gidiyorduk. İlaçlarla düzelmeye başladı. Haplarla sakinleşiyor, ilaçlarını vermezsek de hırçınlaşıyor. Şu anda maddi imkansızlıklar yüzünden hastaneye götüremiyoruz. Eşim malulen emekli, çalışamıyor. Bu nedenle de ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz. Mustafa’mın bir an öne iyileşebilmesini istiyorum. Mustafam için yardım istiyorum. Büyüklerimizden, yardımsever vatandaşlarımızdan sadece oğlum için yardım istiyorum" şeklinde konuştu.