ADANA (AA) - Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Türkiye ve Avrupa'nın dört bir yanında Erbakan Hocamızı anma toplantılarıyla zalimlere, ırkçı emperyalizme ve siyonizme mesaj veriyoruz" dedi.

Erbakan, vakfın Adana temsilciliğince Ramazanoğlu Camisi'nin konferans salonunda düzenlenen "Erbakan'ı Anma ve Anlama Programı"nda, Türkiye'nin dört bir yanında düzenlenen anma etkinliklerine katılanları selamladı.

Necmettin Erbakan'ı memleketinde anmanın ve anlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Erbakan, "Bundan yıllar önce Türkiye'de ve dünyanın dört bir yanında politikacılar, devlet adamları, siyasetçiler, icazet alabilmek için önünde kuyruğa girdiği dönemde yiğit ve kahraman mücahit olarak Meclis kürsüsünden 'bana ne Amerika'dan' diye haykıran bir lideri bugün anıyoruz" dedi.

Erbakan, bu toplantılarla sadece Necmettin Erbakan'a rahmet okumadıklarını, arkasından dua etmediklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"Türkiye ve Avrupa'nın dört bir yanında Erbakan Hocamızı anma toplantılarıyla zalimlere, ırkçı emperyalizme ve siyonizme mesaj veriyoruz. Bütün dünyaya tarihi mesaj veriyoruz. Hep birlikte milli görüşçüler olarak diyoruz ki 'Ey dünya siyonizmi, ey zalimler, 'Erbakan Hoca artık vefat etti' diye hiç boşu boşuna sevinmeyin. 'Erbakan Hoca nasıl olsa öldü, artık onun davasına kimse sahip çıkmaz' diye, Erbakan Hocamızın tabiriyle hiç 'gulu gulu dansı' yapmaya kalkmayın. Evet, Erbakan Hocamız vefat etti, artık aramızda yok ama bu anma toplantılarında gördüğümüz manzara, onun davasına sahip çıkacak, onun sancağını tutup kaldıracak, ona hayattayken yarım bıraktırılan projeleri birer birer tamamlayacak binlerce, yüz binlerce, milyonlarca Erbakan var."

Anma toplantılarına katılımın yoğun olmasından mutluluk duyduğunu aktaran Erbakan, şöyle devam etti:

"Katılımın yoğun olmasının nedeni, Necmettin Erbakan'ın 20. asırda Cenab-ı Allah'ın peygamberlerinin yürüdüğü yoldan yürüyen lider olmasıdır. Necmettin Erbakan, 20. asırda peygamberlerin taşıdığı sancağı taşımış, peygamberlerin temsil ettiği davanın temsilciliğini yapmış ve peygamberlerin yürüdüğü yoldan yürümüştür. İşte bu sevginiz, aşkınız, vefat edip gitmiş olmasına, üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen halen bu heyecan ve aşkınızın sebebi, onun peygamberlerin yolundan yürüyen lider olmasından dolayıdır. "

Etkinlikte Kur'an-ı Kerim okundu, Necmettin Erbakan'ın hayatını anlatan slayt gösterileri sunuldu.