KAYSERİ (AA) - MUSA ÖZYÜREK - Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes'te hafta sonu ziyaretçi rekoru kırıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erciyes'e yaptıkları yatırımların meyvesini almaya başladıklarını söyledi.

Erciyes Dağı'ndaki kayak merkezinde tesisleşmeyi büyük oranda tamamladıklarını ve Erciyes'in karını kâra çevirdiklerini belirten Özhaseki, kayak merkezine olan ilginin her geçen gün artmasının sevincini yaşadıklarını söyledi.

Erciyes'in sadece İç Anadolu ve güney illerine hizmet eden bir kayak merkezi değil Türkiye'nin her bölgesi ve yurt dışına hizmet veren merkez haline geldiğini ifade eden Özhaseki, şunları kaydetti:

"Özellikle hafta sonu Hatay, Adana, Mersin gibi güney illerinin yanı sıra İstanbul, İzmir, Aydın, Muğla, Çanakkale gibi illerden gelen çok sayıda ziyaretçimiz var. Geçen hafta sonu 60 bin kişinin ziyaret ettiği Erciyes'te bu hafta sonu 65 bin ziyaretçiye ulaşarak, rekor kırdık. Özellikle şehir dışından ziyaretçilerimizin neredeyse tamamınına yakınının kayak için geliyor olması da memnuniyet verici. Biz Erciyes'i insanlar gezip görsün istiyoruz ama bunun yanında kayak sporuyla da iç içe olmalarını, pistlerimizin dolu olmasını istiyoruz. Son iki hafta sonunda bunu fazlasıyla görüyoruz. Özellikle Tekir bölgesindeki kayak ve kızak pistlerimiz, acemi pistlerimiz tıklım tıklım dolu. Bu yoğunluğu görünce ne kadar doğru bir iş yaptığımız bir kez daha görüyoruz. Yediden yetmişe herkesin Erciyes'e gelmesini istiyoruz."

- "Temeli atılan oteller birkaç hafta içinde hizmete girecek"

Sadece Türkiye'de değil yurt dışında da Erciyes'in büyük ilgi görmeye başladığını belirten Özhaseki, Avrupa ülkelerinden çok sayıda yabancı ziyaretçinin geldiğini, özellikle hafta içi Hollandalı grupları ağırladıklarını söyledi.

Özhaseki, Erciyes'te artık özel sektörün yatırım yapmaya başladığını ve temeli atılan otellerin birkaç hafta içinde hizmete gireceğini anlatan Özhaseki, dağdaki yatak kapasitesinin artmasıyla birlikte daha fazla ziyaretçiyi de Erciyes'te misafir edebileceklerini vurguladı.

Erciyes'te toplam pist uzunluğunun 102 kilometreyi bulduğuna dikkati çeken Özhaseki, tesislerin şu anki kapasitesiyle rahatlıkla 100 bin kişiye hizmet verebileceğini ifade etti.